Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΠεριβάλλονpets-seleoΧαλκιδική: Έκκληση στους μελισσοκόμους να απομακρύνουν τις κυψέλες τους από αντιπυρικές ζώνες

Χαλκιδική: Έκκληση στους μελισσοκόμους να απομακρύνουν τις κυψέλες τους από αντιπυρικές ζώνες

Να απομακρύνουν άμεσα τις κυψέλες τους από δασικούς αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες καλούνται οι  μελισσοκόμοι στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της η διεύθυνση περιφερειακής αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της Π.Ε. Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει:

Σε συνέχεια του υπ¨αριθμ.368595(8732)/24-05-2022 εγγράφου μας και σύμφωνα με το υπ. αριθμ. πρωτ. 262432/08-08-22 έγγραφο του Δασαρχείου Πολύγυρου η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής ενημερώνει, όλους τους Μελισσοκόμους του Δήμου Σιθωνίας ότι:

α) Θα πρέπει να απομακρύνουν άμεσα τα μελισσοσμήνη τους από δασικούς αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σιθωνίας καθώς στις θέσεις αυτές απαγορεύεται η τοποθέτησή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν.6238/1934(ΦΕΚ265/Α/14-08-1934).

β) Να απομακρύνουν τις κυψέλες από τους δασικούς και αγροτικούς δρόμους προκειμένου αυτές να τοποθετηθούν σε θέσεις όπως προβλέπεται βάσει των ως άνω διατάξεων.

Επιπρόσθετα τονίζει πως σε αντίθετη περίπτωση το Δασαρχείο Πολυγύρου θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

 Διαβάστε Ακόμα

Φωτιά σε ΙΧ στον Εύοσμο