Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΦλώρινα: Βασικός στόχος οι επενδύσεις και οι υποδομές στην μετά λιγνίτη εποχή...

Φλώρινα: Βασικός στόχος οι επενδύσεις και οι υποδομές στην μετά λιγνίτη εποχή σύμφωνα με τον υφυπουργό Μακεδονίας & Θράκης

- Advertisement -

Στις απαιτούμενες επενδύσεις και τις υποδομές που πρέπει να γίνουν στην περιοχή της Φλώρινας στην μετά λιγνίτη εποχή αναφέρθηκε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, στο πλαίσιο επίσκεψής του σε επιχειρήσεις της τοπικής ΒΙΠΕ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό απαραίτητες για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής και στη μετά λιγνίτη εποχή είναι και οι υποδομές, όπως η κατασκευή του κάθετου άξονα Φλώρινας-Πτολεμαΐδας και η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τη Βόρεια Μακεδονία για την προώθηση των προϊόντων και πέραν των ορίων της Ελλάδας και των Βαλκανίων έως τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας επενδύσεων κ. Σκαλκος, ανέφερε πως τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι πολλά, όπως το ταμείο ανάκαμψης και τα ΕΣΠΑ τα οποία μπορούν “να συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Βιομηχανική και όχι μόνο περιοχή της Φλώρινας, αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας”. Κατά την περιοδεία του στην περιοχή ο Υπουργός επισκέφθηκε και την περιοχή του Αμυνταίου και της λίμνης Βεγορίτιδας, όπου είχε συναντήσεις με φορείς της περιοχής.

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα