Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΤριήμερο δράσεων στο Νυμφαίο Φλώρινας για τα αιολικά

Τριήμερο δράσεων στο Νυμφαίο Φλώρινας για τα αιολικά

- Advertisement -

Τριήμερο δράσεων στο Νυμφαίο Φλώρινας διοργανώνει το Μπλόκο Νυμφαίου με την υποστήριξη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών για την εγκατάσταση αιολικών σταθμών στην περιοχή.Η άναρχη -δίχως χωροταξικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό- “πράσινη ανάπτυξη”, με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία της πορτογαλικής εταιρείας EDPR, απειλεί να καταστρέψει το δάσος της Αερορράχης Αετού (Νυμφαίο Φλώρινας).

Η ευρύτερη περιοχή αποτελεί έναν βιότοπο μοναδικού ενδιαφέροντος με ποικιλία προστατευόμενων ειδών και εκπληκτικής ομορφιάς, παράγοντες που την καθιστούν πόλο έλξης επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο. Τόσο η φύση όσο και η κοινωνική συνοχή της περιοχής απειλούνται με μη-αναστρέψιμη βλάβη. Ο κίνδυνος αυτός μας οδηγεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων που στοχεύουν στην αρμονική συνύπαρξη της άγριας πανίδας και χλωρίδας με τον άνθρωπο.

Όσες και όσοι βρεθήκαμε στις πρώτες γραμμές του Μπλόκου, σας προσκαλούμε στο Τριήμερο Δράσεων (7-8-9 Ιουλίου) που οργανώνουμε στο Νυμφαίο Φλώρινας. Στόχοι μας είναι η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, η ανάδειξη της συμμετοχής, η καλύτερη γνωριμία μας με τον τόπο, η ανταλλαγή απόψεων και ο κοινός συντονισμός σχετικά με τις εξελίξεις για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή μας αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Θα παρασχεθούν δωρεάν: διαμονή σε οργανωμένο χώρο camping, παραδοσιακά γεύματα, ξενάγηση στα καταφύγιο της Αρκούδας και του Λύκου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και προβολή ντοκιμαντέρ αναφορικά με τις ΑΠΕ. Ακόμα στις δράσεις περιλαμβάνονται μια μεγάλη πεζοπορία στο ορεινό οικοσύστημα του Βιτσίου και συγκέντρωση στο δικαστήριο που θα γίνει στην Φλώρινα την Πέμπτη 8 Ιουλίου, όπου θα δικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της κατασκευαστικής εταιρείας.

Για την μεταφορά όσων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν πρόκειται να ναυλωθούν λεωφορεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη*.

Η συμμετοχή σας στο τριήμερο πραγματοποιείται μέσω της παρακάτω φόρμας και το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ τα οποία θα καλύψουν μόνο τα μεταφορικά έξοδα.

Φόρμα Συμμετοχής: https://forms.gle/Xe9sKAL8qy4Yp8Fu7

Ενώνουμε τις φωνές μας απέναντι στο άδικο! Δημιουργούμε ανθρώπινα δίκτυα για την προστασία της φύσης! Υπερασπιζόμαστε τις αρχές της ζωής μας!

Δηλώνουμε έμπρακτα το

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΜΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΟΛΙΚΩΝ!

Πιστεύουμε στ’ όνειρό μας και ελπίζουμε στην παρουσία σας.

*Αναλυτικές οδηγίες για την μετάβαση σας προς το Νυμφαίο θα σας αποσταλούν μετά την συμπλήρωση της φόρμας

** Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο facebook event του τριημέρου: https://www.facebook.com/events/374056857398753/?ref=newsfeed

Τρόποι επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 6980266416

email: mplokonumfaiou@gmail.com

Διοργάνωση:
Μπλόκο Νυμφαίου
Υποστήριξη:
Καλλιστώ – Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα

Ο καιρός σήμερα