Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤρένο πέρασε με ανεβασμένες μπάρες στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας - Τι απαντά ο...

Τρένο πέρασε με ανεβασμένες μπάρες στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας – Τι απαντά ο ΟΣΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο με τρένο να περνάει από σημείο με ανεβασμένες μπάρες στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας,λίγες ημέρες μετά τις εικόνες που κατέγραψε οδηγός στην ισόπεδη διάβαση στo Μεταξουργείο με αυτοκίνητα να σταματούν λίγο πριν περάσει ο συρμός.

Τη στιγμή που περνάει το τρένο στην Ημαθία κατέγραψε με το κινητό του οδηγός που περίμενε να διασχίσει. Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε το alexandreia-gidas.gr στις 19 Φεβρουαρίου, τα αυτοκίνητα που περιμένουν στη διάβαση, χωρίς φύλακα, φρενάρουν. Η μπάρα δεν έχει κατέβει. «Σταμάτα ρε σταμάτα. Κάνε λίγο πίσω, λίγο πίσω. Οι μπάρες ανοιχτές κανονικά και το τρένο κάνει διέλευση» ακούγεται να λέει οδηγός σε άλλους οδηγούς. Το τρένο κορνάρει και περνά μπροστά από τους οδηγούς.

Δείτε το βίντεο με το τρένο:

Τι λένε πηγές του ΟΣΕ

Πηγές του ΟΣΕ αναφέρουν στο Mega ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός.

«Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστέρηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά, χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος».

 

Οι μηχανοδηγοί από την πλευρά τους απαντούν πως δεν ενεργοποιήθηκαν τα εφεδρικά συστήματα για να κατέβουν οι μπάρες.

«H εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις δίπλα ακριβώς στη διάβαση για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ότι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο κι αν αυτός είναι ελεύθερος σιγά σιγά διέρχεται».

Κάτοικοι τονίζουν πως αυτό το νέο περιστατικό συνέβη σε διάβαση απ’ όπου διέρχονται πολλοί οδηγοί και μαθητές.

«Βλέπετε εδώ είναι σταυροδρόμι εδώ πρέπει να ασχοληθεί κάποιος θα σκοτωθούν άνθρωποι. Εγώ μένω απέναντι εκεί και έπιασα στα χέρια μου νεκρό παιδί που σκοτώθηκε».

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα