Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣτη Θράκη στις αρχές Δεκεμβρίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στη Θράκη στις αρχές Δεκεμβρίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΟΤούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί τη Θράκη στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως συνηθίζει κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα, μετά τη συνάντηση στην Αθήνα και προτού επιστρέψει στην Άγκυρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μειονότητα περιμένει τον Τούρκο Πρόεδρο, εκτός απροόπτου στην Κομοτηνή, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους, ενώ δεν έγινε γνωστό αν θα μεταβεί και στην Ξάνθη ή θα επισκεφθεί κάποιο από τα χωριά της ορεινής Ροδόπης. Σχεδιάζει, ωστόσο, να προσευχηθεί σε τζαμί της πόλης, ενώ θα έχει συναντήσεις στο προξενείο ή σε κάποιο ξενοδοχείο με φορείς και παράγοντες της μειονότητας.

Πιθανό είναι επίσης να επισκεφθεί κάποιο μειονοτικό σχολείο ή να περιηγηθεί στις μουσουλμανικές συνοικίες της Κομοτηνής, ώστε να έχει μια πιο άμεση επαφή με τους ομόθρησκούς του. Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, θα είναι η τρίτη φορά που ο Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στη Θράκη στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Η προηγούμενη ήταν στις 8 Δεκεμβρίου 2017, Παρασκευή και πάλι, μετά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και η πρώτη το 2004, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα