Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣοβαρές υλικές ζημιές από την πυρκαγιά στο πεταλωτήριο του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας...

Σοβαρές υλικές ζημιές από την πυρκαγιά στο πεταλωτήριο του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών, στο Νέο Σκοπό.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο βοηθητικό κτίριο των εγκαταστάσεων, όπου στεγάζεται το πεταλωτήριο και χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν επεκτάθηκε στα υπόλοιπα κτίρια. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες.

«Με τις πρώτες εκτιμήσεις το κόστος της ζημιάς ανέρχεται σε 40-50.000 ευρώ. Το κτίριο έχει καταστραφεί, όπως και αντικείμενα που φυλασσόταν εκεί : π.χ. κουβέρτες και σέλες αλόγων, εργαλεία κ.α., ενώ δυστυχώς έχασε τη ζωή του και ο σκύλος του εκπαιδευτή μας. Μιλάμε για ένα κτίριο 80 τ.μ. στο οποίο απαιτούνται σοβαρές εργασίες αποκατάστασης» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος του ΚΕΘΙΣ Κορνήλιος Λαζαρίδης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση σε επιχειρηματίες και πολίτες για την ενίσχυση του κέντρου μέσω χορηγιών, για την κάλυψη του κόστους των ζημιών.

Αν και τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα