Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣέρρες: Χούλιγκαν χτύπησαν αστυνομικό με ρόπαλο στο κεφάλι και τον άφησαν με...

Σέρρες: Χούλιγκαν χτύπησαν αστυνομικό με ρόπαλο στο κεφάλι και τον άφησαν με μόνιμη αναπηρία

Η επίθεση έγινε στην πλατεία Εμπορίου στις Σέρρες – Αναλυτικά οι διάλογοι στο δικαστήριο.

Αναβλήθηκε η εκδίκαση στο Εφετείο Θεσσαλονίκης της υπόθεσης άγριου χουλιγκανισμού στις Σέρρες. Τα θύματα ήταν δύο , ένας εκ των οποίων, ο 33χρονος αστυνομικός, υπέστη μόνιμη αναπηρία έπειτα από χτυπήματα με ρόπαλο στο κεφάλι

Οι εικόνες ανεξέλεγκτης βίας δεν μπορούν να σβήσουν από την πλατεία Εμπορίου στις Σέρρες, εκεί όπου γράφτηκε μια αιματηρή ιστορία ακραίου χουλιγκανισμού ανάμεσα σε οπαδούς, τα ξημερώματα Σαββάτου, τον Μάρτιο του 2015, με αποτέλεσμα ένας νεαρός να καταδικασθεί σε βαριάς μορφής, μόνιμη αναπηρία.

Συγκλονιστικές καταθέσεις των εμπλεκομένων στην άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς ομάδων φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr, με αφορμή την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο.

Τέσσερις οι δράστες, οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο πρώτος και ο τρίτος ένοχος πήραν από ένα ξύλο και μαζί με τον δεύτερο και τέταρτο δράστη βγήκαν έξω για να αναζητήσουν τους φιλάθλους.

Με ρόπαλα οι δύο δράστες χτύπησαν τους παθόντες, και με γροθιές και κλωτσιές επιδόθηκαν σε πράξη βιαιότητας και οι άλλοι δύο.

Το περιστατικό, ήταν τόσο σοβαρό που είχε ως συνέπεια ο αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και υπηρετούσε στην Αθήνα, να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, να υποβληθεί σε χειρουργείο για να αφαιρεθεί αιμάτωμα από τον εγκέφαλό του και τελικά να μείνει ακινητοποιημένος με μόνιμη αναπηρία.

 

Έναν καθημερινό Γολγοθά καλείται να ανέβει ο αστυνομικός που είχε νοσηλευτεί διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Ο φίλος του δέχθηκε, επίσης, άγρια επίθεση που του άφησε αναπηρία της τάξεως του 25% και σοβαρούς τραυματισμούς σε πολλά μέλη του σώματος, όπως και στο πρόσωπο.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους τρεις από τους εμπλεκόμενους στην τραγική υπόθεση ήταν 10 χρόνια φυλάκιση για τη βλάβη στον αστυνομικό και έξι χρόνια για τα χτυπήματα στον φίλο του.

Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των κατηγορουμένων από τη δικογραφία

Ο πρώτος κατηγορούμενος Γ. Κ.

Πρόεδρος: Τι έγινε το βράδυ;

Κατηγορούμενος: Είμαστε γνωστοί προς φίλοι και καθόμαστε και τα λέμε. Καθόμασταν εκεί πέρα και παίζαμε playstation. Ακούσαμε να κτυπάν την πόρτα και να φωνάζουν «μπάσταρδοι «και «κολότουρκοι» και «γαμώ τις ομάδες σας».

Πρόεδρος: Εσείς γνωρίζατε ότι αν κάποιος κτύπησε με ρόπαλο κάνει βλάβη;

Κατηγορούμενος: Εγώ το πήρα το ξύλο από τον φόβο μου.

Πρόεδρος: Οι άλλοι;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι, εγώ έτρεξα και έφυγα

Ο κατηγορούμενος άρχισε να κλαίει διακόπηκε για λίγο η συνεδρίαση.

Πρόεδρος: Ο Μ καταδικάσθηκε σε τετραπληγία.

Κατηγορούμενος: Ο Θεός είναι μεγάλος

Δεύτερος κατηγορούμενος Ρ. Τ.

Πρόεδρος: Τι έγινε;

Κατηγορούμενος: Εγώ ήμουν στο New York, στην πλατεία Ελευθερίας, είναι καφετέρια. Δούλευα απόγευμα. Μόλις σχόλασα, πήρα τον ΚΧ και γνώρισα τον Κ. Τον Κ. Τον. ξέρω από το σχολείο. Πήρα τον Χ, είπα «τι κάνετε», είπε «είμαστε εδώ». Πήγα να πιω μπύρα και δω τον Κ. Το πολύ μισή ώρα. Μετά εκεί που καθόμαστε ακούμε «μπαμ-μπουμ» και βρισιές «κολότουρκοι» …

Πρόεδρος: Οι κλωτσιές δεν μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη;

Κατηγορούμενος: Πίστευα όχι τόσο σοβαρά.

Πρόεδρος: Αυτή η κίνηση με το ρόπαλο, αποκρούεται με το χέρι;

Κατηγορούμενος: Δεν μπορώ να το αποκρούσω με το χέρι.

Πρόεδρος: Επίθεση με το χέρι μπορεί;

Κατηγορούμενος: Ανάλογα πόσο είναι.

Εισαγγελέας; Ποιος κτύπησε τον Μ στο κεφάλι;

Κατηγορούμενος: Δεν μπορώ να πω.

Εισαγγελέας: Όχι, αυτό δεν το δέχομαι, μπορείτε. Λέτε ότι ο Κ κτύπησε με ξύλο στο χέρι τον Μ και εγώ με κλωτσιά κτύπησα χέρι και πλευρά και ότι ο Κ πέταξε το ξύλο.

Κατηγορούμενος: Είδα το ξύλο κάτω, δεν είδα να το πετά.

Τρίτος κατηγορούμενος Ν. Κ.

Πρόεδρος: Εσείς δεν αποδεχθήκατε την κατηγορία.

Κατηγορούμενος: Δέχθηκα την εμπλοκή μου στο περιστατικό.

Πρόεδρος: Πήρατε στειλιάρι

Κατηγορούμενος: Ήταν προσάναμμα για φωτιά. Το πήρα για να αμυνθώ, χωρίς να ξέρω. Στην οδό Θεσσαλονίκης είδαμε τα άτομα αυτά. Αυτοί πήγαν στην Κομνηνών.

Πρόεδρος: Δεν πιστεύατε ότι θα του επιφέρετε κάταγμα;

Κατηγορούμενος: Δεν το πίστευα. Εγώ επεδίωκα να αποφύγω την επίθεση.

Πρόεδρος: Πώς;

Κατηγορούμενος: Έβριζε προς τα πάνω μου.

Πρόεδρος: Σας κτύπησε;

Κατηγορούμενος: Όχι. Ήλθε προς τα πάνω μου απειλητικά.

Πρόεδρος: Σας βρίζει και τον βρίζετε και εσείς είχατε στειλιάρι και αυτός περίστροφο. Τι τον εμπόδιζε και αφού είναι στα ΜΑΤ, να κάνει κάτι και να σας αφήσει στον τόπο;

Κατηγορούμενος: Θα μπορούσε.

Πρόεδρος: Δεν το έκανε όμως. Μήπως αιφνιδιάστηκε;

Κατηγορούμενος: Όχι.

Πρόεδρος: Αντέδρασε;

Κατηγορούμενος: Έκανε δύο με τρία βήματα προς τα πίσω και έπεσε.

Tέταρτος κατηγορούμενος Κ. Χ.

Πρόεδρος: Ως ο μεγαλύτερος γιος αστυνομικού, ο πατέρας σας, σας μετέφερε τα βιώματα του; Με το μπαμ-μπαμ στην πόρτα, δεν σκεφτήκατε να πάρετε την αστυνομία;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν το σκέφτηκα.

Πρόεδρος: Είδατε τι έκαναν;

Κατηγορούμενος: Δεν είδα πού πήγαν. Μετά είδα ότι πήγαν προς τα πάνω, ακολούθησα, είναι γνωνία. Ακούγονταν βρισιές, αψιμαχίες και από τις δύο πλευρές. Συνέχισα από την πλευρά του πεζοδρομίου και είδα ότι κάποιος είχε πέσει. Είδα τον Αστυνομικό κάτω. Τον βρήκα κάτω και βλακωδώς του έδωσα κλωτσιά στον μηρό. Νόμιζα ότι κινδυνεύαμε.

Πρόεδρος: Από τον πεσμένο;

Κατηγορούμενος: Ένιωθα κίνδυνο. Βλακωδώς το πίστευα.

Οι δράστες κηρύχθηκαν ένοχοι στις 7 Μαρτίου του 2015 και καταδικάσθηκαν.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στους τρεις από τους δράστες ποινή 10 ετών κάθειρξης για την πράξη βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης στον αστυνομικό. Έξι χρόνια κάθειρξης επιβλήθηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη στον φίλο του αστυνομικού ΙΜ και φυλάκιση ενός έτους για την πράξη συμπλοκής.

Στον τέταρτο κατηγορούμενο ΚΧ επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και πρόστιμο 300 ευρώ για παράνομη κατοχή εκτόξευσης φωτοβολίδων.

πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα