Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣέρρες: Ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Σέρρες: Ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος επισκέψεων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών από μαθήτριες και μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Το πρωί της Τρίτης 8 Οκτωβρίου, 40 μαθήτριες και μαθητές των τάξεων Α΄ και Β΄ του 21ου Δημοτικού Σχολείο Σερρών, μαζί με τους συνοδούς-εκπαιδευτικούς τους πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή και ενημερώθηκαν για τα 200 είδη θηλαστικών, πτηνών, ερπετών και αμφίβιων που ζουν στην περιοχή μας και τα οποία υπάρχουν στις προθήκες του Μουσείου.

Επίσης, μαθητές του Λυκείου Αλιστράτης με τη συμμετοχή μαθητών από τη Λετονία, στο πλαίσιο του προγράμματοςErasmus+ επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το πρωί Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2024, συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Ξενίδου.

Στην ξενάγηση των 45 λεπτών γίνεται βιωματική προσέγγιση του φυσικού περιβάλλοντος που διαβιούν τα είδη της εγχώριας πανίδας.

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, μέσω επιστολής που απέστειλε προς τους Προϊσταμένους Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και τους Διευθυντές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, καλεί τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα να επισκεφθούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών, τονίζοντας τα εξής:

«Το μουσείο μας θεωρείται ένα από τα πλουσιότερα της Ελλάδος σε συλλογές με κύριο στόχο τη μετάδοση γνώσης, την υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας, τη συμβολή στην προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς και τη ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης. Θεωρούμε τιμή μας να επισκεφθείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών. Θα επιθυμούσαμε σε συνεργασία με τους διδάσκοντες του σχολείου σας και το προσωπικό του Μουσείου να οργανώσετε μια εκπαιδευτική επίσκεψη για τις μαθήτριες και τους μαθητές σας.
Επίσης οι μαθήτριες και μαθητές, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή τεχνολογία, τα smarttables, smarttouchscreens και τις ψηφιακές εφαρμογές που τα συνοδεύουν για να γνωρίσουν περισσότερο τον τόπο και την ιστορία του, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε μέσω του έργου Adrilink.

Οι διδάσκοντες του σχολείου σας μπορούν επίσης να προτείνουν βιωματικές δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν σε συνεργασία με το Μουσείο και με εκπαιδευτικούς άλλων σχολικών μονάδων, όπως επίσης και με την ομάδα «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Δήμου Σερρών» που υποστηρίζει τις δράσεις μας στην οποία θα ήταν χαρά μας να ενταχθείτε».

Πηγή: infonews24.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα