Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣέρρες: Εξαπάτηση ηλικιωμένης για δήθεν τροχαίο της κόρης της

Σέρρες: Εξαπάτηση ηλικιωμένης για δήθεν τροχαίο της κόρης της

Απόπειρα εξαπάτησης ηλικιωμένης με το πρόσχημα τραυματισμού της κόρης της σε τροχαίο ατύχημα επιχείρησε άνδρας σε περιοχή των Σερρών.

Ακριβέστερα όπως προέκυψε έρευνα των αστυνομικών  της Ασφάλειας Σερρών είχε αποτέλεσμα το απόγευμα της 29ης Σεπτεμβρίου 2023, συνεργός του δράστη άνδρα τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη προσποιούμενος τον γιατρό λέγοντας της ότι η κόρη της δήθεν έχει τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Μάλιστα για να γίνει περισσότερο πιστευτός στην ηλικιωμένη, μια γυναικά συνεργός τους προσποιούνταν στο τηλέφωνο ότι είναι η κόρη της, που δήθεν είχε τραυματιστεί. Με την μέθοδο αυτή πέτυχαν να αποσπάσουν από την γυναικά 78 χρυσές λίρες αξίας περίπου 31.000 ευρώ, τα οποία τους τα έριξε στον δράστη από το μπαλκόνι της.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, για το αδίκημα της απάτης, ενώ  η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού προσώπου.
• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
• Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί – συγγενείς σας.
• Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
• Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα