Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣέρρες: Απατεώνας παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ και “άδειασε” πέντε σπίτια

Σέρρες: Απατεώνας παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ και “άδειασε” πέντε σπίτια

Με το πρόσχημα βλάβης στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση των σπιτιών ημεδαπός που προσποιούνταν τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ αφαιρούσε χρήματα και κοσμήματα. Η συνολική του λεία ανέρχεται στις 7.725 ευρώ

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πέντε περιπτώσεων απάτης και απόπειρας απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων σε χωριά των Σερρών και της Δράμας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω τον Οκτώβριο του 2021 προσέγγισε πέντε οικίες ημεδαπών γυναικών και παρουσιάζονταν σε αυτές ως υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα του άμεσου κινδύνου, λόγω δήθεν ηλεκτρολογικής βλάβης, έπεισε τρεις από τις παραπάνω ημεδαπές να συγκεντρώσουν τα τιμαλφή τους και έπειτα τους τα αφαίρεσε.

Με αυτό τον τρόπο, κατάφερε να αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.225 ευρώ και κοσμήματα αξίας 1.500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του ανωτέρω θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα