Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣέρρες: Ανάστατοι οι κάτοικοι - Αρκούδα προκάλεσε ζημίες σε μελίσσια

Σέρρες: Ανάστατοι οι κάτοικοι – Αρκούδα προκάλεσε ζημίες σε μελίσσια

Ζημίες σε μελισσοκυψέλες έχει προκαλέσει μία αρκούδα, που τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει την εμφάνισή της στα χωριά Παραπόταμο και Θεοδώρειο, του Δήμου Σιντικής.

Μιλώντας στο ράδιο Σιντική και στην εκπομπή «Καλημέρα Σιντική», ο πρόεδρος των χωριών Βασίλης Νικηφόρου επιβεβαίωσε την είδηση για την εμφάνιση αρκούδας στην περιοχή και κάλεσε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί. «Ναι έκανε την εμφάνισή της μια αρκούδα στην περιοχή. Δεν ξέρουμε όμως αν είναι μια ή περισσότερες. Πληροφορήθηκα ότι έχει προκαλέσει ζημιά σε μελισσοκυψέλες. Οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί», ανέφερε ο κ. Νικηφόρου.

Οι κάτοικοι των περιοχών είναι ανάστατοι και ιδιαίτερα οι μελισσοκόμοι της περιοχής.

Στα τέλη Ιουλίου, αρκούδα είχε εμφανιστεί στην Παλαιά Καστανούσα, μάλιστα τότε ο δήμος Σιντικής είχε εκδώσει και σχετικό δελτίο τύπου αναφέροντας τα εξής:
«Παρακαλούνται οι κάτοικοι κι οι κτηνοτρόφοι των ανωτέρω Κοινοτήτων και της ευρύτερης περιοχής να λάβουν προληπτικά μέτρα όπως παρακάτω: 1. Τοποθέτηση των σκουπιδιών μέσα στους κάδους απορριμμάτων. 2. Αποφυγή ρίψης σκουπιδιών και σφαγείων σε χώρους Κτηνοτροφικών μονάδων και σε κοινόχρηστους χώρους που προσελκύουν την αρκούδα. 3. Συλλογή απορριμμάτων από τους εξωτερικούς χώρους καθώς και ότι άλλο μπορεί να αποτελεί τροφική πηγή για την αρκούδα».

Πηγή&φωτό: Infonews24.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα