Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
Αρχικήseleo ΘέμαΠρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας: Εκπέμπουμε «SOS» για την επιβίωση μας

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας: Εκπέμπουμε «SOS» για την επιβίωση μας

.Σε μια ιδιαίτερα κομβική χρονική στιγμή καθώς βρισκόμαστε μια «ανάσα» πριν τα Χριστούγεννα, επιχειρηματίες μικρών και μεγάλων μονάδων της Ημαθίας που βλέπουν τους τζίρους τους να παραμένουν μηδενικοί από τον περασμένο Μάρτιο, εκπέμπουν το δικό τους «σήμα κινδύνου».

Ρεπορτάζ: Κωστής Ουζούνογλου

Στο Seleo.gr μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, Δημήτρης Μάντσιος, για τη δύσκολη περίοδο που βιώνει ο νομός Ημαθίας και γενικά οι ορεινές περιοχές της Ελλάδας.

«Είμαστε ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα που έχουμε 3 χιονοδρομικά κέντρα τα οποία με απόφαση της κυβέρνησης παραμένουν κλειστά. Τα ξενοδοχεία μας παραμένουν ανοιχτά σε αυτό το δεύτερο lockdown ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση πληθυσμού από νομό σε νομό. Δεν βρίσκουμε τον λόγο γιατί να είμαστε ανοιχτά ενώ στο πρώτο lockdown ήμασταν κλειστά με ανοιχτά μόνο ελάχιστα ξενοδοχεία αναφοράς.

Ζητάμε να μπούμε σε αναστολή λειτουργίας όπως όλες οι επιχειρήσεις μέχρι να λήξει αυτή η καραντίνα για όλους ή να ανοίξουν επιμέρους κλάδοι που θα διατηρήσουν το δικό μας άνοιγμα ασφαλές οικονομικά. Όπως το άνοιγμα της εστίασης, το άνοιγμα μουσείων, των χιονοδρομικών κέντρων… Αλλά όλα αυτά για τους επιδημιολόγους είναι επικίνδυνο να ανοίξουν  προέχει η δημόσια υγεία. Και αφού προέχει η δημόσια υγεία εναρμονιζόμαστε και εμείς με αυτό και ζητάμε να μπούμε σε αναστολή λειτουργίας», τονίζει ο κ. Μάντσιος.

« Τα πράγματα θα είναι τρομερά δύσκολα από εδώ και πέρα αν δεν παρθούν αποφάσεις» καταλήγει ο κ. Μάντσιος.

Ειδικά για την επόμενη μέρα, εφόσον επανακάμψει η τουριστική δραστηριότητα που σήμερα εξαιτίας της πανδημίας πλήττεται σφοδρά από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, οι επιχειρηματίες ζητούν κίνητρα επιβίωσης  και επιδιώκουν ακόμη, να υπάρξει εθνικό στρατηγικό σχέδιο δομημένο ώστε να «χτιστεί» ένα ελκυστικό και ανταγωνιστικό προϊόν που θα εντάξει δυναμικά τις περιοχές τους στον τουριστικό χάρτη.

 

 Διαβάστε Ακόμα