Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΠιερία: Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε άνθρωπο από το αυτοκίνητο του - Παρασύρθηκε από...

Πιερία: Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε άνθρωπο από το αυτοκίνητο του – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά

Έναν άνθρωπο απεγκλώβισαν δυνάμεις της πυροσβεστικής από το αυτοκίνητό του, το οποίο είχε παρασυρθεί από ορμητικά νερά, μετά τη σφοδρή βροχόπτωση και την καταιγίδα στο Λιτόχωρο στην Πιερία

Η νεροποντή προκάλεσε προβλήματα κυρίως στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων παρασύρθηκαν μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, εργασίες για τον καθαρισμό τους βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Παύλου Μελά, πάνω από το νοσοκομείο 424, στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών, στον δρόμο Λητής – Μελισσουργού και στον δρόμο Πετρίτσι – Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Κιλκίς.

Επιπλέον κλειστή είναι στην εσωτερική περιφερειακή οδό, στη δυτική πλευρά της πόλης, η υπόγεια διάβαση των οχημάτων στη Μακρυγιάννη λόγω μη λειτουργίας του αντλιοστασίου.

Παράλληλα έκτακτες διακοπές ρεύματος σημειώνονται σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης λόγω βλαβών κατά την κακοκαιρία. Γενική βλάβη υπάρχει σε αρκετά μεγάλη έκταση στο κέντρο της πόλης, ενώ ακόμη δεν υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα αποκατασταθεί. Διακοπές ρεύματος καταγράφονται επίσης στις περιοχές της Ευκαρπίας, των Αμπελοκήπων και της Ξηροκρήνης για τις οποίες εκτιμάται ότι η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί ως τις 2.30 το μεσημέρι. Ρεύμα δεν έχουν, επίσης, ορισμένα χωριά του Κιλκίς και ο συνοικισμός Προμηθέας στη Βέροια.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «τα μεγάλα, παχιά, κυβερνητικά λόγια ενόψει της ΔΕΘ βούλιαξαν στους πλημμυρισμένους δρόμους, που μετατράπηκαν πάλι σε ποτάμια», καθώς δυο φορές μέσα σε τρεις ημέρες κινδύνεψαν ζωές, οδηγοί ακινητοποιήθηκαν, λεωφορείο του ΟΑΣΘ πλημμύρισε, διανομέας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, αυτοκίνητο σπρώχτηκε μέσα σε ιχθυοπωλείο στις Συκιές, τούνελ στην Περιφερειακή οδό πλημμύρισαν και το οδικό δίκτυο έχει προβλήματα βλάβες σε πολλά σημεία. Ζητείται παράλληλα, μεταξύ άλλων, να διασφαλιστεί η άμεση αποκατάσταση προβλημάτων και η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων.

 Διαβάστε Ακόμα