Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΟρεστιάδα: Έρχεται για ακόμα μια χρονιά η Τσικνομπούρμπουλη

Ορεστιάδα: Έρχεται για ακόμα μια χρονιά η Τσικνομπούρμπουλη

- Advertisement -

Η αποκριάτικη εκδήλωση του Τσικνομπουρμπούλη αναμένεται να διοργανωθεί για ακόμα μια χρονιά στην ακριτική Ορεστιάδα την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια εκδήλωση-θεσμό στην βορειότερη Ελληνική πόλη, κατά την οποία πραγματοποιείται καρναβαλική παρέλαση, καθώς και σειρά ψυχαγωγικών δράσεων. Αναλυτικότερα η καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 18:00, αλλά από διαφορετικό σημείο εκκίνησης σε σχέση με το παρελθόν, με την εκκίνηση φέτος να γίνεται από το 6ο δημοτικό σχολείο Ορεστιάδας με κατεύθυνση προς την κεντρική πλατεία της πόλης. Μετά το πέρας της καρναβαλικής παρέλασης οι συμμετέχοντες θα εισέρχονται στην πλατεία όπου θα υπάρχει ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Ακριβέστερα σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα θα γίνει η απονομή των βραβείων, για την “καλύτερη αποκριάτικη στολή”, το “πολυπληθέστερο group” και το “καλύτερου άρμα”, για όσες ομάδες θα συνοδεύονται από κάποιο άρμα.
Σε όλες τις ομάδες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στην καρναβαλική παρέλαση. Για την ομαλή διεξαγωγή της καρναβαλικής παρέλασης ο δήμος Ορεστιάδας τονίζει ότι θα πρέπει:
• Τα καρναβαλικά τμήματα και τα άρματα να συγκεντρωθούν στο σημείο εκκίνησης στις 17:00 ακριβώς.
• Το κάθε καρναβαλικό τμήμα να διατηρεί απόσταση το ελάχιστο 20 μέτρων από το προπορευόμενο τμήμα σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης.
• Οι πινακίδες των καρναβαλικών τμημάτων να προηγούνται αυτών.
• Εφόσον υπάρχει καρναβαλικό άρμα, να προηγείται του τμήματος αμέσως μετά την πινακίδα του και να τερματίζει επί της οδού Κων/πόλεως στο ύψος του Ζαχαροπλαστείου «ΝΙΚΟΣ».
• Τα γκρουπ που θα ανακοινωθούν ως νικητές, θα ανέβουν πάνω στη σκηνή για να παραλάβουν τα βραβεία τους με εκπροσώπηση έως 20 ατόμων.
• Η παραλαβή των αναμνηστικών διπλωμάτων θα γίνει μετά το τέλος της παρέλασης όλων των τμημάτων από μέλος της κριτικής επιτροπής και μόνο στον υπεύθυνο του γκρουπ (όπως δηλώθηκε στην αίτηση).

Πηγή:thrakinea.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα