Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΞεπέρασαν τα δυο εκατομμύρια οι επιβάτες που διακινήθηκαν στη Θάσο

Ξεπέρασαν τα δυο εκατομμύρια οι επιβάτες που διακινήθηκαν στη Θάσο

- Advertisement -

Περισσότεροι από δυο εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν τη χρονιά που πέρασε από και προς το νησί της Θάσου, μέσω της πορθμειακής γραμμής Κεραμωτή – Λιμένας. Αυτό προκύπτει από τα απολογιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας για τη χρονιά που πέρασε. Πολύ μικρότερος είναι, ωστόσο, ο αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν προς το νησί μέσω της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου φτάνοντας τις 200 επιβάτες.

Οι τοπικοί φορείς της Καβάλας και της Θάσου κάνουν λόγο για μια πολύ καλή τουριστική χρονιά, που κορυφώθηκε τέλη Ιουνίου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, στο κεντρικό επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος», εντός του αστικού ιστού της πόλης, κατέπλευσαν τη χρονιά που πέρασε συνολικά 35 κρουαζιερόπλοια, που μετέφεραν περισσότερους από 20.000 επιβάτες. Ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια και φαίνεται να επανέρχεται στην προ κορονοϊού εποχή.

Σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση του λιμανιού «Απόστολος Παύλος» προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με τα πλοία της γραμμής (Λήμνο, Μυτιλήνη, Άγιο Ευστράτιο, Χίο, Σάμο), έφτασε σχεδόν στις 430 χιλιάδες επιβάτες.

Ιδιαίτερα αυξημένοι είναι και οι αριθμοί για την κίνηση των οχημάτων. Στο νησί της Θάσου διακινήθηκαν σχεδόν 620 χιλιάδες οχήματα από και προς την Κεραμωτή, ενώ από την Καβάλα σχεδόν 40 χιλιάδες. Για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου διακινήθηκαν λίγο περισσότερα από 100 χιλιάδες οχήματα όλων των κατηγοριών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, τη χρονιά που πέρασε σημειώθηκαν 14 πνιγμοί και έγιναν 88 διακομιδές ασθενών από το κέντρο υγείας Θάσου προς το γενικό νοσοκομείο Καβάλας. Ακόμα, έγιναν 35 συλλήψεις για ναρκωτικά και 28 για άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα, ενώ βεβαιώθηκαν 4.866 παραβάσεις αλιευτικής νομοθεσίας, αιγιαλού και κώδικα οδικής κυκλοφορίας με το ύψος των προστίμων να φτάνει στο 1.342.281 ευρώ.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα