Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΝέα Τραπεζούντα Πιερίας: Με γιορτινή διάθεση ολοκληρώθηκε ο Υψηλάντειος αγώνας δρόμου

Νέα Τραπεζούντα Πιερίας: Με γιορτινή διάθεση ολοκληρώθηκε ο Υψηλάντειος αγώνας δρόμου

- Advertisement -

Με οργανωτική επιτυχία διεξήχθη ο απόγευμα του Σαββάτου 1 Ιουνίου στην Νέα Τραπεζούντα Πιερίας ο Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Υψηλάντεια του δήμου Κατερίνης.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που διεξήχθη έπειτα από συνεργασία του μορφωτικού Ποντιακού σύλλογου Νέας Τραπεζούντας Αλέξανδρος Υψηλάντης με τον δήμο Κατερίνης, με την υποστήριξη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς. Τους δρομείς καλωσόρισαν στη Νέα Τραπεζούντα, ο πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, Βασίλης Παραδεισόπουλος και η «ψυχή» του αγώνα, Δημήτρης Γρηγοριάδης.

Η εκκίνηση των 10 χλμ δόθηκε εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμου, από την αναπ. Δημάρχου, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, η οποία απευθυνόμενη σε συμμετέχοντες, εθελοντές και διοργανωτές τόνισε μεταξύ άλλων: «Στον Δήμο Κατερίνης στηρίζουμε τον μαζικό αθλητισμό. Δίνουμε ως συνδιοργανωτές στη Νέα Τραπεζούντα, την εκκίνηση στον Υψηλάντειο Αγώνα Δρόμου. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, στον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ», σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της αθλητικής και γεμάτης χαμόγελα γιορτής!».

Χαιρετισμό στη διάρκεια της διοργάνωσης απεύθυναν επίσης, η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, ο Βουλευτής Πιερίας, Κομνηνός Δελβερούδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». «Καλό αγώνα και καλό τερματισμό σε όλους» ευχήθηκαν ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης Δ. Κατερίνης, Μιχάλης Γεωργιάδης, ο οποίος έδωσε το σήμα για την εκκίνηση του παιδικού αγώνα των 1000 μέτρων, καθώς και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Ετέρη Σαπλαχίδου, που έδωσε την εκκίνηση του περιπατητικού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι των 10 χλμ πρώτος έκοψε το νήμα ο Π.Κασαλούρης (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ) με 43.41. Δεύτερος ήταν ο Ευάγ. Αναγνωστόπουλος (ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ “ΖΕΥΣ”) με 44:28 και τρίτος ο Χρ. Δάρτσης (THESSALONIKI STAGE RUN) με επίδοση 44:54. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν, η Όλγα Αμβροσιάδου, (ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ) με 51:04, δεύτερη η Χρυσάνθη Παπά, (ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ») με 51:08 και τρίτη η Αλεξάνδρα Σουλιώτου (ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ “ΖΕΥΣ”) με 52:44. Στην περιπατητική διαδρομή των 5 χλμ συμμετείχαν περιπατητές όλων των ηλικιών, οι οποίοι βάδισαν την κυκλική διαδρομή μεταξύ των χωριών Κάτω Αγίου Ιωάννη και Νέας Τραπεζούντας, ενώ στον παιδικό αγώνα διακρίθηκαν στα αγόρια οι: 1) Μάριος Σιγανός (ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ), 2) Βασίλης Κουτλουμπάσης (Ανεξάρτητος), 3) Γιάννης Γούτσιος (Γυμνάσιο Ρητίνης). Στα κορίτσια οι: 1) Αθανασία Αμεξεζίδου (ΑΣ Πύρρος Δήμας), 2) Δέσποινα Παραμύθα (ΑΣ Πύρρος Δήμας), 3) Ελένη Παγωνίδου (Πάνθηρες).

Το τεχνικό t-shirt της διοργάνωσης, το οποίο στην πίσω όψη του έφερε τον στίχο του γνωστού συνθέτη – ερμηνευτή, Γιάννη Αγγελάκα “ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΛΑΣΤΗ ΑΝΗΦΟΡΑ” και παρέπεμπε στην τελευταία δύσκολη ανηφόρα της διαδρομής του αγώνα, καθώς και το καλαίσθητο μετάλλιο του ΥΑΔ 2024 δόθηκαν σε όλους όσοι και όσες συμμετείχαν και τερμάτισαν στα αγωνίσματα της διοργάνωσης. Εντός της εβδομάδας θα δοθούν στη δημοσιότητα τα επίσημα τελικά αποτελέσματα . Όλοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο ΥΑΔ, ο οποίος θα διεξαχθεί το απόγευμα του πρώτου Σαββάτου του Ιουνίου 2025.

Πηγή:odelalis.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα