Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΚρόκος Κοζάνης: Απαγόρευση χρήσης νερού λόγω οσμής πετρελαίου

Κρόκος Κοζάνης: Απαγόρευση χρήσης νερού λόγω οσμής πετρελαίου

Στην απαγόρευση χρήσης του νερού στον Κρόκο Κοζάνης προέβη από την Τρίτη 16 Απριλίου η αρμόδια δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης, λόγω έντονης μυρωδιάς πετρελαίου που διαπιστώθηκε σε αυτό, με τους κατοίκους να ειδοποιούνται πως μπορούν να το χρησιμοποιούν μόνο για την προσωπική τους υγιεινή.

Συγκεκριμένα από την Τρίτη 16 Απριλίου  το προαύλιο του παλιού δημαρχείου και της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου γέμισε με συσκευασίες εμφιαλωμένων νερών που παρέχονται δωρεάν στους κατοίκους. Έχουν ήδη παρθεί δείγματα και έχουν αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους με τα αποτελέσματα να αναμένονται την Παρασκευή. Μέχρι τότε οι κάτοικοι θα πρέπει να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό για μαγείρεμα και πόση.

Ωστόσο την Τετάρτη, η μυρωδιά υποχώρησε χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει κίνδυνος. Η εικόνα θα αποσαφηνιστεί μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ενώ η ΔΕΥΑΚ κάνει συχνές δειγματοληψίες. Από τους κατοίκους ζητήθηκε να αδειάσουν τις υδραυλικές τους εγκαταστάσεις προκειμένου να συμβάλλουν στην ταχύτερη ανανέωση του νερού στο δίκτυο. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Παναγιώτης Ματιάκης ανέφερε πως η τελευταία δειγματοληψία νερού που έγινε στο δίκτυο του Κρόκου έγινε στις 9 Απριλίου στο πλαίσιο της εξέτασης ποιότητας νερού. Από τα αποτελέσματα της εξέτασης αυτής δεν προέκυψε τίποτα ανησυχητικό.

Πηγή:xronos-kozanis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα