Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΚοζάνη: Σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες λόγω επιδρομών από αγριόχοιρους

Κοζάνη: Σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες λόγω επιδρομών από αγριόχοιρους

Σοβαρά προβλήματα στις γεωργικές καλλιέργειες της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης προκαλεί η αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων με τους αγρότες της περιοχής να είναι αγανακτισμένοι από τις συνεχείς επιδρομές και καταστροφές.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των επιστημόνων το πρόβλημα οφείλεται κυρίως στις απελευθερώσεις αγριόχοιρων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και στα οικόσιτα γουρούνια ελευθέρας βοσκής που ζευγάρωναν με τους αγριόχοιρους, δημιουργώντας ημίαιμους απογόνους και αυξάνοντας τον πληθυσμό τους.

Από την πλευρά της η αγρότισσα, κα Μαλαματή Πέσσιου από την Αναρράχη Κοζάνη δήλωσε στην ΕΡΤ3 πως: “Οι επιδρομές των αγριόχοιρων στις καλλιέργειες ξεκινούν από τη σπορά ακόμη, καθώς τρώνε τους σπόρους ενώ στη συνέχεια καταστρέφουν και τα νέα βλαστάρια. Ερχόμαστε το βράδυ για να ποτίζουμε και πάντα συναντάμε αγριόχοιρους, προσθέτει, οι οποίοι έχουν πλήρως εξοικειωθεί με τον άνθρωπο και δεν απομακρύνονται”. Ακόμα επισήμανε για αυτές τις καταστροφέ δεν παρέχεται κάποια αποζημείωση από τον ΕΛΓΑ, ενώ το δασαρχείο δεν έχει επέμβει μέχρι στιγμής. Στην συνέχεια ανέφερε ότι:“Εμείς ζητήσαμε και την παρέμβαση των κυνηγών αλλά επίσης δεν έχουμε αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, επισήμανε. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι να λυθεί το θέμα μπορεί να χάσουμε ως και το μισό της παραγωγής”.

Πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα