Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΚοζάνη – Μητσοτάκης : Η “πράσινη μετάβαση” σε καιρό γεωπολιτικών ανατροπών

Κοζάνη – Μητσοτάκης : Η “πράσινη μετάβαση” σε καιρό γεωπολιτικών ανατροπών

Tα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου των ΕΛΠΕ στη Κοζάνη θα δώσουν σήμερα την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να παρουσιάσει την ατζέντα της κυβέρνησης για την πράσινη μετάβαση με βασικό άξονα την ενεργειακή ασφάλεια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στα σημερινά εγκαίνια του Φωτοβολταϊκού Πάρκου του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, του μεγαλύτερου σε λειτουργία έργου ΑΠΕ μέχρι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και ενός από τα μεγαλύτερα πάρκα με φωτοβολταϊκά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Με αφορμή αυτό θα αναπτύξει τον σχεδιασμό της χώρας για την παραγωγή καθαρής ενέργειας που θα συμβάλει στην απεξάρτηση τόσο από τα ρυπογόνα καύσιμα, όσο και στην μείωση της εισαγωγής αερίου. Όπως ό ίδιος δήλωσε χθες «Η έννοια της πράσινης μετάβασης γίνεται πιο σημαντική όχι μόνο σε ό,τι αφορά το κλίμα, αλλά και από γεωπολιτικής άποψης». Ωστόσο, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων που προκαλεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τη χρονική καθυστέρηση του σχεδιασμού για απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων κατά δύο χρόνια.

Η χρονική αυτή μετάθεση θα έχει ως αποτέλεσμα ο στόχος του 2023 μεταφέρεται για το 2025 και μέχρι τότε θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα διαθέσιμα αποθέματα από την ΔΕΗ. Βασική επιδίωξη του νέου σχεδιασμού είναι η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας .

χορηγός επικοινωνίας

 

Διαβαστε Ακομα