Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΑυτό είναι το νέο «όπλο» της Πιερίας στη μάχη του τουρισμού -...

Αυτό είναι το νέο «όπλο» της Πιερίας στη μάχη του τουρισμού – Ψηλότερα από ποτέ ο πήχης για το καλοκαίρι

Η Πιερία προσπαθεί να μαγνητίσει τουρίστες εντός αλλά και εκτός συνόρων. Ο τουρισμός είναι εδώ και δεκαετίες, μια από τις κύριες δεξαμενές εσόδων για τους κατοίκους του νομού…

Η δημιουργία μιας νέας «έξυπνης» ιστοσελίδας τουριστικής προβολής για την Πιερία, βρέθηκε στο επίκεντρο της διήμερης ενημερωτικής εκδήλωσης για τα μέλη του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, σχεδιάζεται η ανάπτυξη μιας ψηφιακής πλατφόρμας που περιλαμβάνει διαδικτυακή πύλη και εφαρμογή για κινητές συσκευές (mobile app) με στόχο την προβολή σημείων τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στους επισκέπτες της Πιερίας.

Οι σχεδιαζόμενες εφαρμογές αξιοποιούν τις βέλτιστες πρακτικές για την ανάπτυξη εύχρηστων διεπαφών χρήστη που καθιστούν την πλατφόρμα φιλική και προσβάσιμη στους χρήστες. Παράλληλα υιοθετούνται καινοτομίες τεχνολογίες, όπως η εξατομικευμένη προβολή του περιεχομένου με βάση το προφίλ του κάθε επισκέπτη με τη χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης, η δυνατότητα καταχώρησης σημείων ενδιαφέροντος από τους ίδιους τους χρήστες αλλά και η καταγραφή των επισκέψεων και των μετακινήσεων των επισκεπτών μεταξύ σημείων ενδιαφέροντος στην Πιερία.

«Ακολουθούμε πρωτοστατώντας στις εξελίξεις, αλλά και εισάγουμε τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας και στον τομέα του τουρισμού», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

«Τα πρωτοποριακά πεδία που αναπτύσσονται στα εξελισσόμενα συστήματα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και όχι μόνο συνυπάρχουν και με τον ευρύτερο τουριστικό τομέα. Αναμφίβολα συμβάλλουν στην προώθηση και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και ασφαλώς θα τα ακολουθήσουμε και θα τα αναδεικνύουμε προς όφελος της αναπτυξιακής πορείας της Πιερίας.», πρόσθεσε.

«Μέσα από αυτή την ενημερωτική συνάντηση όλοι γίναμε πληρέστερα γνώστες και κοινωνοί των νέων τεχνολογικών εφαρμογών, αναγκαίων για να πορευθούμε αναπτυξιακά και παραγωγικά στο μέλλον. Είναι μια καινοτομία την οποία θα υλοποιήσουμε, καθότι τα χαρακτηριστικά της εικονικής και αυξημένης πραγματικότητας καθώς και των συναφών τεχνολογιών αποτελούν σημαντικό δεδομένο του διεθνούς τουριστικού μάρκετινγκ. Θεωρώ ότι τα οφέλη από την εφαρμογή των πραγματικοτήτων θα αποδειχθούν κερδοφόρα για την Πιερία» επισήμανε ο πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π., Γιώργος Καραλής.

Μέρος των νέων ψηφιακών τεχνολογιών (τεχνητή νοημοσύνη, επαυξημένη πραγματικότητα, εικονική πραγματικότητα, κ.ά.) παρουσίασαν Καθηγητές τόσο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων) καθώς και του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η συνεργασία με τα προαναφερόμενα ιδρύματα αποτελεί συνέχεια της υπάρχουσας συνεργασίας που ξεκίνησε και συνεχίζει ο Π.Ο.Τ.Α.Π. με το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων του τουρισμού.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα