Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΟι ιώσεις απέτρεψαν την απόλυτη πληρότητα στους χειμερινούς προορισμούς

Οι ιώσεις απέτρεψαν την απόλυτη πληρότητα στους χειμερινούς προορισμούς

Αποτρεπτικά προς την απόλυτη πληρότητα στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς φαίνεται να λειτούργησε το κύμα ιώσεων καθώς οδήγησε πολλούς σε ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Σε κάθε περίπτωση οι ξενοδόχοι των χειμερινών ορεινών προορισμών εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την εικόνα της πληρότητας που κατέγραψαν οι μονάδες τους και αγωνιούν τώρα για την επόμενη ημέρα. Όλοι οι δημοφιλείς προορισμοί από το νότο, την Πελοπόννησο μέχρι τον Βορρά πέτυχαν ικανοποιητικές πληρότητες σε πολλές περιπτώσεις άνω του 90-95% μέχρι και 100% σημειώνει στον ot.gr ο κ. Άγγελος Καλλίας γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και πρόεδρος της άτυπης επιτροπής των ξενοδοχείων ορεινών προορισμών που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας. Ωστόσο όπως προσθέτει ο ίδιος στο ενδιάμεσο των γιορτών Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων οι πληρότητες έπεσαν στο 60%. Όπως παρατηρεί οι διανυκτερεύσεις ήταν κυρίως 2-3 ημερών , σε κάποιες περιπτώσεις τεσσάρων ημερών, με τον αριθμό των κρατήσεων για περισσότερες ημέρες να είναι ελάχιστος. Ο ίδιος αποδίδει την εικόνα αυτή στο κύμα ακρίβειας και πληθωρισμού που επηρεάζει την αγοραστική δύναμη των επισκεπτών.

Ο προβληματισμός των ξενοδόχων αφορά πάντως την περίοδο μετά τις γιορτές όπου ο αριθμός των κρατήσεων αφορά κυρίως Σαββατοκύριακα αλλά κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα προς το παρόν. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων κ. Κωνσταντίνος Δαφαλιάς ενώ μέχρι τώρα οι κρατήσεις στην περιοχή των Καλαβρύτων κινήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα για τα επόμενα Σαββατοκύριακα μετά τα Θεοφάνια δεν φτάνουν ούτε στο 50%. Ο ίδιος σημειώνει ότι παρά τις ικανοποιητικές πληρότητες η περιοχή δεν έφτασε στο 100% καθώς καταγράφηκαν πολλές ακυρώσεις την τελευταία στιγμή λόγω ιώσεων και covid 19..

Αναφορικά με το το πολύπαθο Πήλιο, αυτό κινήθηκε πολύ θετικά τελικά και καθώς βοήθησαν και οι καμπάνιες που χρηματοδοτήθηκαν κυρίως από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος αλλά και τον ΕΟΤ, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης. Τις ημέρες του Δωδεκαημέρου οι πληρότητες έφτασαν στο «Βουνό των Κενταύρων» το 85% και στις ενδιάμεσες ημέρες ήταν στα επίπεδα του 60%. Για τα Θεοφάνια οι κρατήσεις ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα προσθέτει, ωστόσο εκφράζει τον προβληματισμό του για την πορεία του τουρισμού στο Πήλιο το επόμενο διάστημα καθώς όπως σημειώνει ακυρώθηκαν όλα τα συνέδρια και έλλειψαν και οι μαθητικές εκδρομές που έδιναν ζωή στην τουριστική αγορά της περιοχής. Επίσης καταλήγει λέγοντας πως είναι σε αναμονή του “Θεσσαλία Pass” όπως και μέτρα στο πλαίσιο του προγράμματος “Κοινωνικού Τουρισμού” της ΔΥΠΑ προκειμένου να στηριχθεί η περιοχή.

Πηγή:ot.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα