Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΗ τροπική παραλία της Ελλάδας με το ποτάμι και το φοινικόδασος (ΦΩΤΟ...

Η τροπική παραλία της Ελλάδας με το ποτάμι και το φοινικόδασος (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Εάν θέλετε να πάρετε μια γεύση από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, τότε ένας από τους ιδανικούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές σας διακοπές είναι σίγουρα η Κρήτη.

Από το Μπάλο με τη ροζ άμμο μέχρι τα Μάταλα με τις σπηλιές των χίπις, στην Κρήτη θα βρείτε αμέτρητες ειδυλλιακές ακρογιαλιές που όμοιές τους δεν υπάρχουν αλλού.

Μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες του νησιού είναι αυτή της Πρέβελης, στο νομό Ρεθύμνου, η οποία μοιάζει να ανήκει σε κάποια χώρα της Αφρικής ή της Λατινικής Αμερικής και όχι σε ένα ελληνικό νησί.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της Πρέβελης είναι δύο: το καταπράσινο φοινικόδασος, που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το κύμα και ο ποταμός Κουρταλιώτης, ο οποίος εκτείνεται για 7 χιλιόμετρα μέχρι την θάλασσα.

Ο Κουρταλιώτης έχει πάρει το όνομά του από τη λέξη κούρταλα που σημαίνει χειροκρότημα, λόγω του ήχου που προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι όταν συναντουν τα επιβλητικά βράχια της περιοχής.

Ο ποταμός αυτός είναι γεμάτος με νούφαρα και διασχίζει το ομώνυμο φαράγγι, τα τοιχώματα του οποίου έχουν ύψος μέχρι και 600 μέτρα και μέσα τους σχηματίζονται πολλά σπήλαια.

Μπορεί κανείς να περπατήσει κατά μήκος του ποταμού και να απολαύσει τόσο το φαράγγι όσο και το πανέμορφο φοινικόδασος, ακολουθώντας το οριοθετημένο μονοπάτι που υπάρχει.

Στο τέλος της διαδρομής θα καταλήξετε στην Πρέβελη, μια αμμουδερή παραλία με βοτσαλωτό βυθό, ο οποίος φαίνεται καθαρά μέσα από τα κρυστάλλινα νερά.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Σύμφωνα με τους ντόπιους, στην περιοχή της Πρέβελης έμεινε ο Οδυσσέας μετά τη λήξη του Τρωικού πολέμου, κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη από την Τροία.

Σήμερα, η τοποθεσία είναι προστατευόμενη από το δίκτυο Natura 2000 και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα