Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΈτοιμο για να... πετάξει στις Ελληνικές θάλασσες το πρώτο υδροπλάνο

Έτοιμο για να… πετάξει στις Ελληνικές θάλασσες το πρώτο υδροπλάνο

Έτοιμο να ανοίξει τα φτερά του βάζοντας πλώρη είναι το πρώτο επιβατικό υδροπλάνο στην Ελλάδα.

Ο λόγος για το νέο υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes που βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποθαλάσσωσή του, καθώς ξεκινά άμεσα η εφαρμογή του πλάνου πτήσεων. Πρόκειται για έναν νέο, πιο γρήγορο και ασφαλή τρόπο ταξιδιών ανά την Ελλάδα που παρότι έχει περάσει χίλια κύματα την τελευταία δεκαετία μέχρι την εκκίνησή του, αναμένεται να εφαρμοστεί αρχής γενομένης από την τουριστική σεζόν του 2024.

Το νέο αυτό μέσο συγκοινωνίας διαθέτει χωρητικότητα 8-12 θέσεων και κινείται με μέση ταχύτητα τα 300 χλμ./ώρα, προσφέροντας λύσεις για γρήγορη μετακίνηση ντόπιων αλλά και τουριστών επιβατών μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Το νεοαφιχθέν επιβατικό υδροπλάνο, στεγάζεται στη βάση υποστήριξής της Ifly στα Μέγαρα, και πρόκειται για ένα Caravan C-208, της αμερικάνικης κατασκευάστριας εταιρείας, CESSNA, ενώ αναμένεται η νηολόγηση του από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για έναν αμφίβιο τύπο αεροσκάφους που θα δραστηριοποιηθεί στο δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας με τη χρήση πλωτήρων σε συνδυασμό με το υπάρχον δίκτυο αεροδρομίων. Είναι ιδανικό για οργανωμένα-τακτικά αεροπορικά δρομολόγια, ναυλωμένες (charter) ιδιωτικές πτήσεις καθώς και ταξίδια περιηγητικού-τουριστικού περιεχομένου.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα