Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΠοια είναι τα ταξίδια στο εξωτερικό που έψαξαν περισσότερο οι Έλληνες

Ποια είναι τα ταξίδια στο εξωτερικό που έψαξαν περισσότερο οι Έλληνες

Ποια ταξίδια στο εξωτερικό έψαξαν οι Έλληνες τη χρονιά που πέρασε; Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο, τραγουδούσε δεκαετίες πριν ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Τρύπες ξεσήκωναν το παθιασμένο κοινό τους. Ρώμη, Λονδίνο, Παρίσι έψαξαν περισσότερο από κάθε άλλο προορισμό οι Έλληνες για να σχεδιάσουν κάποιο ταξίδι τους μέσα στο 2023. Ακολούθησε η αγαπημένη σε όλους Κωνσταντινούπολη, στην τέταρτη θέση, με τη Βιέννη να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα. Αυτό δε σημαίνει πως όσοι αναζήτησαν τους συγκεκριμένους προορισμούς έφτιαξαν τις βαλίτσες τους κιόλας, αλλά το πιο πιθανό είναι αν τελικά πραγματοποίησαν το ταξίδι τους, να έφτασαν σε μία από τις πόλεις της σχετικής λίστας. Αν πάντως προετοιμάζεις εσύ κάποια εξόρμηση – κοντινή ή μακρινή, δες γιατί πρέπει να έχεις πάντα ένα κέρμα στην κατάψυξη. Είναι ένα παλιό αλλά και καλό και διαχρονικό κόλπο αν λείπεις σε ταξίδι. Ακόμη και για μερικές ώρες!

Ποια ταξίδια στο εξωτερικό έψαξαν οι Έλληνες

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Από το Ελευθέριος Βενιζέλος ταξίδεψε και το 2023 η πλειοψηφία των Ελλήνων για πόλεις του εξωτερικού

Η πρωτεύουσα της Ιταλίας, λοιπόν, φιγουράρει στην πρώτη θέση, με τον έλληνα ταξιδιώτη να έχει πάει ή να ετοιμάζεται να βρεθεί στην «αιώνια πόλη». Ένα ενδιαφέρον στατιστικό, είναι πως η Ρώμη ήταν και το 2022 πρώτη στα σχέδια μας σε ό,τι αφορά το εξωτερικό. Το Λονδίνο, η μητρόπολη της Ευρώπης, είναι ένας επίσης προορισμός αγαπητός για τους Έλληνες και κέρδισε στις αναζητήσεις το Παρίσι. Η «πόλη του φωτός» βρισκόταν πριν δυο χρόνια στη δεύτερη θέση, τώρα υποχώρησε στην τρίτη. Σταθερή και τις δύο χρονιές η θέση της Κωνσταντινούπολης και της Βιέννης.

Ένα στοιχείο που έχει τη σημασία του συγκρίνοντας το 2023 με το 2022, είναι πως και οι 10 πόλεις είναι ίδιες, απλά σε κάποια σημεία διαφοροποιείται η σειρά αναζήτησης. Έτσι, η υπόλοιπη πεντάδα συμπληρώνεται με το Μιλάνο, τη Βαρκελώνη (που παρουσιάζει ανοδική τάση), τη Βουδαπέστη, το Άμστερνταμ και το Ντουμπάι.

Τα αναλυτικά στοιχεία που ακολουθούν, προκύπτουν από τις αναζητήσεις που έγιναν όλο το 2023 στην κορυφαία μηχανή αναζήτησης, την Google. Το υλικό το επεξεργάστηκε το το τμήμα Μάρκετινγκ Τουρισμού και Ερευνών της εξειδικευμένης εταιρείας Tourix και βγήκε το αποτέλεσμα που ακολουθεί, σχετικά με τις προτιμήσεις των Ελλήνων για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Οι top 10 προορισμοί εξωτερικού το 2023

Tourix - Οι top 10 προορισμοί εξωτερικού το 2023
Οι top 10 προορισμοί εξωτερικού των Ελλήνων για το 2023, σύμφωνα με το γράφημα της Tourix

 1. Ρώμη

 2. Λονδίνο

 3. Παρίσι

 4. Κωνσταντινούπολη

 5. Βιέννη

 6. Μιλάνο

 7. Βαρκελώνη

 8. Βουδαπέστη

 9. Άμστερνταμ

10. Ντουμπάι

Οι top 10 προορισμοί εξωτερικού το 2022

Ρώμη - Ιταλία
Για δεύτερη χρονιά, η Ρώμη ήταν πρώτη στις αναζητήσεις των Ελλήνων.Όσοι ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, σίγουρα βρέθηκαν και στο Κολοσσαίο

 1. Ρώμη

 2. Παρίσι

 3. Λονδίνο

 4. Κωνσταντινούπολη

 5. Βιέννη

 6. Μιλάνο

 7. Βουδαπέστη

 8. Άμστερνταμ

 9. Ντουμπάι

10. Βαρκελώνη

Πηγή: exploringgreece.tv

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα