Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΞεκινά τον Απρίλιο στα νησιά η εφαρμογή της «γρήγορης» visa στους Τούρκους...

Ξεκινά τον Απρίλιο στα νησιά η εφαρμογή της «γρήγορης» visa στους Τούρκους πολίτες

Στις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει στα 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου η εφαρμογή της  συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας για την χορήγηση επταήμερης θεώρησης εισόδου στη χώρα,  visa – «express», σε Τούρκους που επιθυμούν να επισκεφτούν για διακοπές.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος «από την ενημέρωση που είχαμε από το Υπουργείο Εξωτερικών, πρόθεση είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή έκδοσης της γρήγορης βίζα, την 1η Απριλίου. Την ίδια ενημέρωση είχαμε και από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην τουριστική έκθεση  προχθες στο Βερολίνο που συμμετείχε η Λέσβος».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Αιγαίου, στη Μυτιλήνη θα βρίσκεται αύριο ο ΓΓ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνος Λογοθέτης  ο οποίος θα προεδρεύσει σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να οργανωθούν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την εφαρμογή της συμφωνίας. Την επόμενη μέρα, την Κυριακή ο ΓΓ του Υπουργείου θα μεταβεί με το πλοίο της γραμμής στη Χίο όπου θα πραγματοποιηθεί η ίδια σύσκεψη με τους εκεί αντίστοιχους φορείς.

Ενδεχομένως να μην είναι έτοιμο το σύστημα να ξεκινήσει να λειτουργεί την 1η του Απρίλη, οπωσδήποτε όμως οι φορείς των νησιών θέλουν να λειτουργεί  μέχρι τις 6 Απριλίου που ξεκινά η μεγάλη μουσουλμανική γιορτής του «σεκέρ μπαϊράμ» και στη Μυτιλήνη θα φτάσουν για εκείνη την εβδομάδα 2.000 Τούρκοι επισκέπτες. Όπως σημειώνουν οι φορείς για την έκδοση της κανονικής βιζας , υπάρχουν μεγάλες αναμονές. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδροπς ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου Ταξιάρχης Βέρρος σε ερώτημα που καταθέτει στον Υπουργό Εξωτερικών για το π0ότε ξα ξεκινήσει να εφαρμόζεται η γρήγορη βιζα «το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη δεν δέχεται πλέον ραντεβού για την έκδοση της «κλασικής» θεώρησης εισόδου με ημερομηνία πριν τον επόμενο Μάιο“.

Να θυμίσουμε ότι η έκδοση της γρήγορης βίζα, αφορά τα νησιά Λήμνο,  Λέσβο,  Χίο, Ρόδο, Σύμη, Καστελόριζο,  Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο και Κω. Θα έχει επταήμερη διάρκεια και θα μπορεί να εκδίδεται,  όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα