Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗ λίστα με τους περισσότερο ασφαλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς

Η λίστα με τους περισσότερο ασφαλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς

Ο Καναδάς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους ασφαλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2024, σύμφωνα με την έκθεση της Berkshire Hathaway Travel Protection.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έκθεση αυτή, η χώρα της Βόρειας Αμερικής βρίσκεται σε αυτή τη θέση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και τη μικρή πυκνότητα πληθυσμού. Ωστόσο, ο κύριος κίνδυνος για τον οποίο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί οι τουρίστες είναι οι πυρκαγιές. «Το μεγαλύτερο μέρος των δασών του Καναδά έχει καεί, γεγονός που μείωσε την ποιότητα του αέρα στις περισσότερες μεγάλες καναδικές πόλεις» αναφέρει η έκθεση. «Αυτό έκανε το ταξίδι στον Καναδά δύσκολο για άτομα με αναπνευστικές παθήσεις».

Η Berkshire Hathaway Travel Protection διευκρινίζει ότι η λίστα καταρτίστηκε με βάση τις απαντήσεις στα ερωτήματα ποιες χώρες είναι «σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένες από τρομοκρατική δραστηριότητα» και «ασφαλείς από κρούσματα ασθενειών», καθώς σε πιο σύγχρονα ερωτήματα, όπως «σε ποια μέρη επιτρέπεται σε όλους τους τύπους ανθρώπων να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα χωρίς διακρίσεις ή παρενόχληση». Η εταιρεία έχει μακρά ιστορία στις έρευνες για ασφαλείς προορισμούς, οι οποίες βασίζονται σε απαντήσεις ταξιδιωτών που επισκεφτεί χώρες τα τελευταία πέντε χρόνια και σε άλλους δείκτες και πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης και των αξιολογήσεων ταξιδιωτικής ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αναλυτικότερα οι 15 περισσότερο ασφαλείς χώρες για ταξίδια 2024 είναι οι ακόλουθες:
Καναδάς
Ελβετία
Νορβηγία
Ιρλανδία
Ολλανδία
Ηνωμένο Βασίλειο
Πορτογαλία
Δανία
Ισλανδία
Αυστραλία
Νέα Ζηλανδία
Ιαπωνία
Γαλλία
Ισπανία
Βραζιλία

Πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα