Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΣυνεργασία Pfizer-ΑΠΘ για διεθνές πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη

Συνεργασία Pfizer-ΑΠΘ για διεθνές πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη

.

Τις πρώτες τέσσερις νέες απόφοιτες, που θα ενταχθούν στο «Rotational Graduate Program», ένα πρόγραμμα που «τρέχει» σε όλον τον κόσμο και πλέον και στη Θεσσαλονίκη, υποδέχτηκε τον Ιούλιο το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στην πόλη. Στα επόμενα δύο χρόνια, οι τέσσερις νεαρές θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν διαδοχικά σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον ψηφιακό οργανισμό της Pfizer, για διάστημα έξι μηνών στην κάθε μία, ξεκινώντας ως επιστήμονες δεδομένων και συνεχίζοντας ως επιστήμονες δεδομένων/αναλύτριες, μηχανικοί λογισμικού και αναλύτριες επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Pfizer, το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίδει σε στελέχη που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ψηφιακό οργανισμό της Pfizer μέσα από διάφορους ρόλους και θέσεις εργασίας, προωθώντας παράλληλα μια κουλτούρα διαρκούς μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης. Η δομή του προγράμματος επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και δίνει τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να διαλέξουν στο τέλος το αντικείμενο που ταιριάζει περισσότερο τόσο με την προσωπικότητά τους, όσο και με τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

Για την επιλογή των αποφοίτων, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας πραγματοποίησε πρόσφατα έναν μαραθώνιο καινοτομίας (Hackathon), σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και με το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας.

Το συγκεκριμένο Hackathon, απευθυνόταν αποκλειστικά σε γυναίκες απόφοιτες τεχνολογικών σχολών, σχολών πληροφορικής, ηλεκτρολόγων μηχανικών και θετικών επιστημών, προκειμένου να προσελκύσει υποψήφιες για το Rotational Graduate Programme. Με την υποστήριξη καθηγητών από το ΑΠΘ και συγκεκριμένα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρικών Υπολογιστών, επιλέχθηκαν τελικά τρεις συμμετέχουσες από το Hackathon, καθώς και μία ακόμη υποψήφια που διακρίθηκε σε πρόσφατο bootcamp της εταιρίας.

Σχολιάζοντας το Hackathon, ο Nico Gariboldi, επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε πως στόχος της εταιρείας είναι «η προσέλκυση νέων ταλαντούχων αποφοίτων, αλλά και η ενίσχυση του ποσοστού των γυναικών που εργάζονται σε τεχνολογίες αιχμής στο Κέντρο, το οποίο σήμερα ανέρχεται στο 37% -ένα σχετικά υψηλό ποσοστό για τα δεδομένα του κλάδου, που όμως, θέλουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο», ενώ ευχαρίστησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τη βοήθειά του στη διοργάνωση του Hackathon.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα