Τη συνέχιση λειτουργίας του 89ου Δημοτικού Σχολείου και των άλλων 4 λυόμενων σχολείων της Θεσσαλονίκης, μέχρι τη δημιουργία νέων κτιρίων, διεκδικούν σύλλογοι γονέων και φορείς της πόλης.
Ειδικά για το 89ο Δημοτικό, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα, ζήτησε τη διενέργεια δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου του ΟΑΣΠ προκειμένου να εκληφθούν, όπως ανέφερε, «οριστικά, ασφαλή και πέραν ουδεμίας αμφιβολίας, συμπεράσματα σχετικά με την περαιτέρω χρήση του υφιστάμενου διδακτηρίου».
«Φοβόμαστε τη λύση των συγχωνεύσεων, θέλουμε νέο και σύγχρονο σχολείο στη γειτονιά μας» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 89ου Δημοτικού, Ιφιγένεια Παπαγεωργίου. Αναφερόμενη στην τεχνική έκθεση που έγινε, μετά από αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης, από πραγματογνώμονα του ΤΕΕ, τόνισε ότι κάνει λόγο για ασύμφορη συντήρηση χωρίς να επισυνάπτει αντίστοιχη οικονομοτεχνική μελέτη.
«Στην έκθεση, αν και αναφέρεται ότι το κτίριο δεν κινδυνεύει άμεσα, προτείνει ολιγόμηνη παραμονή, μέχρι το τέλος δηλαδή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Αν ήταν επικίνδυνο, θα είχαμε φύγει χθες» είπε η κ.Παπαγεωργίου, εμμένοντας στη διενέργεια δευτεροβάθμιου ελέγχου, μετά μάλιστα και τις επιδιορθώσεις που έγιναν στο κτίριο τον περασμένο Αύγουστο.
«Ζητάμε έλεγχο για τη στατικότητα του κτιρίου όπου φοιτούν 130 παιδιά και όχι μετεγκατάσταση αφού τα κοντινά σχολεία, είναι γεμάτα. Επιπλέον, θέλουμε το συγκεκριμένο οικόπεδο να αποχαρακτηριστεί από χώρος πρασίνου» είπε από την πλευρά του ο γραμματέας του Συλλόγου Αλέκος Καρδασιάδης.
Σε παρέμβασή της η οργανωτική γραμματέας της Α’ ΕΛΜΕ Μαρία Παπαγιάννη εξήγησε ότι στα 5 συνολικά λυόμενα σχολεία που έγιναν μετά τον σεισμό του 1978, δεν έγιναν έκτοτε εργασίες επιδιόρθωσης ενώ βρίσκονται σε οικόπεδα-φιλέτα, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό της για την συρρίκνωση των σχολείων.
Πηγή: amna.gr