Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΤην Κυριακή στη Θεσσαλονίκη οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κυπέλλου ξίφους ασκήσεως

Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κυπέλλου ξίφους ασκήσεως

Για πρώτη φορά θα γεμίσει με ξίφη, σπαθιά, άσπρες φουσκωτές φόρμες, προστατευτικές μάσκες, πλαστρόν, γάντια και βράκες, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου  το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου- ημέρες διεξαγωγής των Πανελλήνιων Αγώνων Κυπέλλου Ξίφους Ασκήσεως « Μέγας Αλέξανδρος» του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού.

Την έναρξη των αγώνων θα κηρύξει το Σάββατο στις 13:00 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

« Με χαρά υποδεχόμαστε τους αθλητές Ξιφασκίας στο Δήμο μας και με ιδιαίτερη μέριμνα φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ την κορυφαία τους οργάνωση, τους πανελλήνιους αγώνες Κυπέλλου, ευχόμενοι όπως πάντα να νικήσει ο καλύτερος. Καλούμε όλους τους δημότες μας να παρακολουθήσουν τους αγώνες κυπέλλου γιατί δεν τους δίνεται πολύ συχνά αυτή η ευκαιρία επειδή η ξιφασκία δεν είναι και τόσο λαοφιλές άθλημα αλλά και γιατί πάντα οι αγώνες κυπέλλου οποιουδήποτε αθλήματος κρύβουν εκπλήξεις κι έχουν πάντα την δική τους δυναμική στην εξέλιξη και στην ανάδειξη του νικητή» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός

Στο Πανελλήνιο Κύπελο Ξιφασκίας συμμετέχουν περισσότεροι από 150 Αθλητές Ξίφους από όλη την Ελλάδα, σε αγώνες ανά κατηγορία

 

-ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

-ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

-ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

-ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Ελευθερίου Κορδελιού ιδρύθηκε πριν 31 χρόνια και στο ενεργητικό του έχει συνεχείς συμμετοχές σε Διεθνείς, Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς και Πανελλήνιους Αγώνες Ξιφασκίας με κορυφαία στιγμή για τον Σύλλογο η ανάδειξη του στην 6η θέση του Πανευρωπαϊκού Κυπέλου.

« Προσκαλούμε όλο τον κόσμο, ιδίως τους νέους γινείς να έρθουν μαζί με τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τους αγώνες, να γνωρίσουν το άθλημα και να χειροκροτήσουν τους αθλητές που θα έρθουν απ όλη την Ελλάδα στον Δήμο μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Προπονητής Ξιφασκίας κ. Ηλίας Μπουζίκας προσθέτοντας ότι είναι λάθος να θεωρείται ότι η ξιφασκία είναι ένα «άθλημα πολυτελείας», αντίθετα είναι ένα πολύ χρήσιμο άθλημα με πολλά οφέλη, σωματικά, πνευματικά και νοητικά για τους αθλητές κάθε ηλικίας.

Πληροφορίες : 6908 493 165

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 


Διαβάστε Ακόμα

Ο καιρός σήμερα