Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Fly Over (Κυριακή 26/11, 11:00)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Fly Over (Κυριακή 26/11, 11:00)

Ως έργο αμφίβολης χρησιμότητας χαρακτηρίζουν τον Fly Over στη Θεσσαλονίκη 40 φορείς και συλλογικότητες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία σήμερα (26/11) στις 11:00, με μότο τους: ο Fly Over «βλάπτει σοβαρά την πόλη και το Σέιχ Σου».

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνουν:

«ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ

Ένα έργο αμφιλεγόμενο ηλικίας 13 ετών, που σχεδιάστηκε το 2011, ακυρώθηκε από το ΣτΕ το 2018 και επανήλθε με νέα μελέτη το 2020, όταν τα δεδομένα είχαν αλλάξει και η κίνηση στην υφιστάμενη περιφερειακή μειώθηκε κατά 38% σε σχέση με το 2011.

Ένα έργο ξεπερασμένο, που δεν λαμβάνει υπόψη την κλιματική κρίση και κινείται στη λογική της αύξησης της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μέσω της προσφοράς περισσότερων χιλιομέτρων αυτοκινητόδρομων.

Ένα έργο που δημιουργεί ασύλληπτο κυκλοφοριακό χάος, στη φάση της κατασκευής, η οποία θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 4 χρόνια.

Ένα έργο που δεν λύνει το κυκλοφοριακό στη φάση λειτουργίας, αφού η Fly Over θα παραλαμβάνει την κίνηση από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και θα την «αδειάζει» στην υφιστάμενη περιφερειακή, στο ύψος των Κωνσταντινουπολίτικων, μεταφέροντας εκεί το μποτιλιάρισμα.

Ένα έργο με τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος για το Σέιχ Σου, μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της

Στη φάση κατασκευής του έργου

Το Σέιχ Σου θα μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο
Θα αυξηθούν τα επίπεδα θορύβου από την κίνηση οχημάτων, όπως μπουλντόζες εκσκαφείς, φορτηγά και από τις δονήσεις από κρουστικά εκσκαπτικά, κρουστικούς πασαλομπήκτες, εκρηκτικά.
Θα αυξηθούν τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα, οξειδίων του αζώτου, θείου και αιωρούμενων σωματιδίων.
Oι προσβάσεις στο Σέιχ Σου, για τους επισκέπτες και την πυροσβεστική, θα μειωθούν δραματικά,θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του δάσους σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Θα καθαιρεθούν όλες οι διαβάσεις από την πόλη στο δάσος, που θα εμποδίζουν την κατασκευή της Fly Over .
Θα θυσιαστούν 82.000 τ.μ. δασικής – αναδασωτέας έκτασης, που αντιστοιχεί σε 000 δέντρα περίπου.
Στους δασικούς δρόμους θα κινούνται βαριά οχήματα, για την εξυπηρέτηση του έργου, βάζοντας σε κίνδυνο τους επισκέπτες και την πανίδα του δάσους, καταστρέφοντας τους δασικούς δρόμους και τη χλωρίδα».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα