Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Η "Γιορτή του Σινεμά" επιστρέφει με εισιτήριο 2 ευρώ σε όλες...

Θεσσαλονίκη: Η “Γιορτή του Σινεμά” επιστρέφει με εισιτήριο 2 ευρώ σε όλες τις αίθουσες

Για ακόμα μια χρονιά, όλες οι ταινίες, σε όλες τις αίθουσες θα έχουν για μια μέρα, στις 26 Οκτωβρίου, ενιαίο εισιτήριο μόλις 2 ευρώ.

Στις ΗΠΑ έχουν την Εθνική Ημέρα Σινεμά, κατά τη διάρκεια της οποίας τα εισιτήρια κοστίζουν 4 δολάρια. Στη γειτονική Ιταλία υπάρχει το πρόγραμμα Cinema in Festa, το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού. Διαρκεί ένα ολόκληρο τετραήμερο, κατά το οποίο τα εισιτήρια στη συντριπτική πλειοψηφία των ιταλικών κινηματογράφων έχουν τιμή 3,5 ευρώ. Στη χώρα μας ανάλογη δράση δεν είχαμε μέχρι πέρυσι.

Στις 27 Οκτωβρίου του 2022, χάρη σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα σύμπραξη διανομέων και αιθουσαρχών, γιορτάσαμε τη Γιορτή του Σινεμά. Τη μέρα εκείνη όλες οι προβολές σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της επικράτειας είχαν ενιαίο εισιτήριο 2 ευρώ.

Ενέργειες σαν αυτή στόχο έχουν να ενισχύσουν τα σινεμά και να υπενθυμίσουν στους θεατές την εμπειρία της κλειστής αίθουσας, η οποία δυστυχώς έχει γίνει λιγότερο δημοφιλής μετά τα απανωτά λοκντάουν.

Η περσινή «Γιορτή του Σινεμά» δεν ήταν απλά επιτυχημένη. Σε μόλις μια μέρα και, μάλιστα, σε παραμονή αργίας με Σαββατοκύριακο μπροστά, μια συγκυρία που ευνοεί περισσότερο τις αποδράσεις στην εξοχή και λιγότερο τη σινεφιλία, κόπηκαν πανελληνίως 110.934 εισιτήρια. Πρόκειται για αριθμό που αποτελεί ημερήσιο εισπρακτικό ρεκόρ κατά τον εικοστό πρώτο αιώνα.

Η Γιορτή του Σινεμά θα επαναληφθεί και φέτος στις 26 Οκτωβρίου με την τιμή του εισιτηρίου να ορίζεται και πάλι στα 2 ευρώ σε όλες τις αίθουσες, για όλες τις προβολές.

Με τη γενικευμένη αύξηση των συνολικών εισιτηρίων, αλλά και με πρόγραμμα απαρτιζόμενο από τις νέες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε, του Ντέιβιντ Φίντσερ, του Νάνι Μορέτι και άλλων αγαπημένων δημιουργών του ελληνικού κοινού, καθώς και από σίγουρες καλλιτεχνικές επιτυχίες, όπως οι Περασμένες Ζωές και το γερμανικό Στο Γραφείο Καθηγητών, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε φέτος να καταρριφθεί το περσινό ημερήσιο ρεκόρ.

Σημειώστε την ημερομηνία της 26ης Οκτωβρίου στην ατζέντα σας, αφήστε χώρο στο στομάχι σας για νάτσος και ποπκορν και ετοιμαστείτε για ανελέητο σινε-μαραθώνιο στην κοντινή σας αίθουσα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός ΕπικοινωνίαςΔιαβάστε Ακόμα