Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το θάνατο 25χρονου σε δομή ΑμεΑ

Θεσσαλονίκη: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το θάνατο 25χρονου σε δομή ΑμεΑ

Αντιμέτωπος με δίωξη σε βαθμό κακουργήματος είναι υπάλληλος δομής φροντίδας και προστασίας παιδιών με αναπηρία για τον θάνατο 25χρονου πριν ακριβώς από έναν χρόνο. Ο νεαρός φέρεται να ξυλοκοπήθηκε άγρια και πέθανε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για θανατηφόρα σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, για την οποία ο κατηγορούμενος θα κληθεί να απολογηθεί το επόμενο διάστημα ενώπιον ανακριτή.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία είχαν προκαλέσει αλλεπάλληλες μηνύσεις και αναφορές, μεταξύ αυτών και των γονιών του 25χρονου, ο υπάλληλος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του περιθαλπόμενου.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τη Δομή όπου διενεργήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), κατά τον οποίο διαπιστώθηκε σωρεία παραλείψεων και παρατυπιών στη λειτουργία της, με αποτέλεσμα να ζητηθεί (και να γίνει δεκτή) η παραίτηση του συνόλου των μελών της διοίκησης της Δομής, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας.

Το περιστατικό με τον 25χρονο περιλαμβάνεται στην έκθεση ελέγχου που συνέταξε η ΕΑΔ και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να αξιολογηθεί ποινικά.

Κατά πληροφορίες, αξιολογώντας τα ευρήματα της δικογραφίας για τον θάνατο του 25χρονου, ο ανακριτής δεν αποκλείεται να διερευνήσει τυχόν εμπλοκή και ποινικές ευθύνες άλλων προσώπων από τη Δομή.

Ο 25χρονος είχε χάσει τη ζωή του ένα 24ωρο αφότου διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης κι ύστερα από ξυλοδαρμό που φέρεται να υπέστη. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα που είχαν γίνει γνωστά τότε, ο θάνατός του αποδόθηκε σε εγκεφαλική αιμορραγία και ισχαιμία μυοκαρδίου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,




Διαβάστε Ακόμα