Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΌχημα για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία από τον ΟΑΣΘ

Όχημα για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία από τον ΟΑΣΘ

Σε ενίσχυση και διεύρυνση των υπηρεσιών του για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία προχώρησε ο ΟΑΣΘ, εισάγοντας στον προγραμματισμό του ένα επιπλέον «ειδικό» όχημα που δρομολογήθηκε ήδη πιλοτικά και εξυπηρετεί προγραμματισμένες μετακινήσεις σε μονάδες υγείας.

Η διαφοροποίηση, σε σχέση με τις υπόλοιπες μετακινήσεις με τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα για τα Α.με.Α., είναι ότι «αυτές μπορούν να προγραμματίζονται έως και μία εβδομάδα νωρίτερα από τους ενδιαφερόμενους, ενώ για όλες τις άλλες μετακινήσεις τα ραντεβού κλείνονται το νωρίτερο την παραμονή της πραγματοποίησής τους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινή του ανακοίνωση ο Οργανισμός.

Σε ενημερωτική συνάντηση – εκπαίδευση εργαζομένων του ΟΑΣΘ, που έγινε στα γραφεία του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης, στελέχη του οργανισμού «μυήθηκαν» σε ζητήματα αρχών καλής πρακτικής για την ποιοτική εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

«Αξιοποιήσαμε την εμπειρία ετών των στελεχών της υπηρεσίας και τις καταγεγραμμένες παρατηρήσεις και επισημάνσεις των μετακινουμένων, προκειμένου να βελτιώσουμε τον κανονισμό. Οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών συνέβαλλαν αποφασιστικά και σε αυτή την προσπάθεια του οργανισμού», σημείωσε ο διευθυντής κίνησης του ΟΑΣΘ, Σίμος Παπαδόπουλος, θέτοντας εις γνώση του προεδρείου του συλλόγου την πιλοτική δρομολόγηση του επιπλέον οχήματος και συζητώντας μαζί του τον νέο κανονισμό λειτουργίας της υπηρεσίας. «Πλέον αναμένεται η έγκρισή του κανονισμού με την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφαση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΘ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Αυγουστίδης, μιλώντας στους εργαζόμενους, αναφέρθηκε στην σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η οποία κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή και έκανε ειδική αναφορά στα ζητήματα προσβασιμότητας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ΟΑΣΘ παρέχει από το 2005 υπηρεσία δωρεάν μετακινήσεων των ατόμων με αναπηρίες, με ειδικά διασκευασμένα οχήματα. Στην υπηρεσία, η οποία παρέχεται πόρτα – πόρτα, είναι εγγεγραμμένα 800 άτομα. «Αρκεί ένα τηλεφώνημα από τον ενδιαφερόμενο, την παραμονή του δρομολογίου, ο οποίος κλείνει ραντεβού ώστε να τον παραλάβει το ειδικό όχημα από συγκεκριμένο σημείο, συγκεκριμένη ώρα και να τον μεταφέρει στο ακριβές σημείο που επιθυμεί», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σε όλα τα ειδικά οχήματα του ΟΑΣΘ υπάρχει συνοδός, ο οποίος εξασφαλίζει την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση, καθώς και για την μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρίες με ευκολία, άνεση και ασφάλεια. Η δωρεάν υπηρεσία παρέχεται ανελλιπώς, επτά ημέρες την εβδομάδα και για 16 ώρες από τις 6 το πρωί τις καθημερινές, και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα. Τα τηλέφωνα για πληροφορίες και ραντεβού είναι 2310-933930 και 2310-952638 και λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα