Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚαταγγελία για ρίψη δακρυγόνων στο πάρτι μετά το Thessaloniki Pride

Καταγγελία για ρίψη δακρυγόνων στο πάρτι μετά το Thessaloniki Pride

- Advertisement -

Ένα 24ωρο μετά το αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride, οι καταγγελίες για αστυνομική βία δίνουν τροφή για σχόλια και συζητήσεις στη Θεσσαλονίκη…

Το 7ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride, πραγματοποιήθηκε το Σαββάτου 27 Μαΐου, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στη Θεσσαλονίκη και ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 κατήγγειλε τη ρίψη δακρυγόνων από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανέφερε: «Δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα βίαια ένστικτά της η Ελληνική Αστυνομία μπροστά στον συνδυασμό νεολαίας, πανεπιστημίου και ΛΟΑΤΚΙ. Κατά τη διάρκεια του πάρτι με το οποίο έκλεισε το 7ο αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε ρίψη δακρυγόνων χωρίς καμιά αφορμή – όπως είχε κάνει και πέρσι τον Σεπτέμβριο σε χιλιάδες φοιτητές που παρευρέθηκαν σε συναυλία στο ΑΠΘ.

Ύστερα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, είναι ξεκάθαρο ότι η αστυνομία εξέλαβε το αποτέλεσμα ως επικρότηση της καταστολής και της βίας και ετοιμάζεται για μια τετραετία εντατικοποίησης των ήδη βάρβαρων πρακτικών της. Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καταδικάζει την απροκάλυπτη βία της αστυνομίας ενάντια στη νεολαία γενικότερα και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα πιο συγκεκριμένα.

Αυτό το περιστατικό ενισχύει το πείσμα μας να ξαναβάλουμε στη Βουλή το μόνο κόμμα που δεν ψήφισε την επιδότηση των 600 ευρώ που δόθηκε στο αστυνομικό σώμα τη μέρα μετά τη δολοφονία του Ρομά συμπολίτη μας Κώστα Φραγκούλη, καθώς και το μόνο κόμμα που στηρίζει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ξεκάθαρα και χωρίς ενδοιασμούς».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα