Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚαλαμαριά: Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων

Καλαμαριά: Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων

Μια γιορτή ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των πολιτών, για την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, οργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς το Σάββατο 1 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 13:00 στο πάρκο Κόδρα.
Αφορμή η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου, αλλά και η αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας, που εγκαταλείφθηκαν, ή είχαν την ατυχία να γεννηθούν στο δρόμο.

«Παρά το γεγονός ότι σε συνεργασία με το ΣΥΠΑΖΑΘ έχουμε σώσει πολλά αδέσποτα και τα έχουμε περιθάλψει, είναι λυπηρό να βλέπεις ακόμη να κυκλοφορούν ζώα ταλαιπωρημένα, μόνα και ασυνόδευτα. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα αυτής της γιορτής υιοθεσίας, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, όχι μόνο να δώσουν σπιτικό σε κάποιο αδέσποτο ζώο, αλλά και σε περίπτωση που έχουν, να μην το εγκαταλείψουν στον δρόμο» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Στην εκδήλωση, εκτός από τους τετράποδους πρωταγωνιστές, θα βρίσκεται στο σημείο η κτηνίατρος, Βίκη Άχλη, η οποία θα μιλήσει για τις στειρώσεις. Επιπλέον θα βραβευτεί ο Πυρονόμος Β’ ΕΜΑΚ, Αναστάσιος Πανιώρης, μαζί με τον διασώστη σκύλο του «ΤΑΛΩ», για τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.

Για την κακοποίηση των ζώων θα μιλήσει εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενώ σε άλλο σημείο η θεατρική ομάδα «Το κλειδί», του συλλόγου Κουριωτών ο «Ταξιάρχης», θα παρουσιάσει παραμύθια στα παιδιά, με πρωταγωνιστές τα ζώα.
Η είσοδος για την εκδήλωση θα είναι από την οδό Σοφούλη (στρατόπεδο ΝΑΤΟ)

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα