Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
Αρχικήεκλογές 2023"Η συμμετοχή των πολιτών καθορίζει το βάθος της δημοκρατίας". Άποψη του Γιώργου...

“Η συμμετοχή των πολιτών καθορίζει το βάθος της δημοκρατίας”. Άποψη του Γιώργου Γεράκη για την Θεσσαλονίκη

Πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό -ερασιτεχνικό επίπεδο κατακτώντας 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα και ως παράγοντας και μάνατζερ παιχτών ο Γιώργος Γεράκης δραστηριοποιείται στα κοινά της πόλης και των πολιτών.

Οι καιροί αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν και τα ήθη και στα καθ’ ημάς σημαίνει ότι έχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας για ό,τι θεωρείται αξία, εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Στο διάβα του χρόνου κάτι άλλαξε μέσα μας και αυτό είχε ως συνέπεια μια διαφορετική κοινωνική συμπεριφορά και κατ’ επέκταση πολιτική, με τραγικά αποτελέσματα για όλους μας.

Ένας λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά της πόλης είναι ότι ξεχάσαμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε ως πολίτες αυτής της πόλης που αφήσαμε, που ξεχάσαμε ,παραδώσαμε να το πιο λαϊκά στο έλεος του Θεού.

Εμείς πιστεύουμε στον ενεργό πολίτη, στον πολίτη που μάχεται, διεκδικεί, οραματίζεται, στοχεύει και πετυχαίνει. Στον πολίτη, που αναλαμβάνει τις ευθύνες του, που συγκρούεται με το κατεστημένο, τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Εγώ πιστεύω στους πολίτες, που συμβάλλουν στη μεγάλη αλλαγή και στην αυτοδιοίκηση, με στόχο τη διαφάνεια, την ανάπτυξη, στο κράτος πρόνοιας, τη δημοκρατία, χωρίς όλα αυτά είμαστε ένα μηδέν…

Όταν πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά της πόλης και στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη του «Όλοι Εμείς» δεν το μετάνιωσα. Εκεί γνώρισα ανθρώπους με ήθος, που εκτίμησαν αλλά και σεβάστηκαν τον συμπολίτη τους…Μα πάνω από όλα γνώρισα έναν άνθρωπο τον Δρόσο Τσαβλή ως υποψήφιο δήμαρχο στην παράταξη μας, που είναι υγιείς στην ψυχή, σοβαρός, τίμιος και αξιοπρεπείς. Πιστεύω αργά ή γρήγορα θα καθίσει στον θρόνο ως Δήμαρχος, αρκεί ο κόσμος να σκεφτεί ότι η πόλη μας δεν θέλει πολλά, αλλά ανθρώπους που αγαπάνε τον τόπο τους και μπορούν να δημιουργήσουν και να υλοποιήσουν ώστε να προσφέρουν αυτά που πρέπει προς τους πολίτες.

Η συμμετοχή των πολιτών καθορίζει και το βάθος της δημοκρατίας. Πρέπει να καταλάβει ο πολίτης ότι πρέπει να έχει λόγο, αλλά πρώτα να το κάνει πράξη και να δραστηριοποιηθεί ακόμα πιο πολύ…

Πρέπει άμεσα να λυθεί το θέμα με την καθαριότητα. Είναι κάποια πράγματα που δεν πρέπει να τα συζητάμε και απλά να γίνονται. Εν έτη 2023 δεν μπορούμε να μιλάμε για τα αυτονόητα, για την καθαριότητα, αλίμονο να έχουμε την δυνατότητα να παρέχουμε οχήματα εκσυγχρονισμένα και αυτό και πάλι να μην γίνεται. Πρέπει να κάνουμε την ζωή των πολιτών πιο εύκολη και όχι πιο δύσκολη, για να μπορέσει ο πολίτης να εκτιμήσει σωστά και καθαρά..

Ελπίζω και πιστεύω ότι η διοίκηση του Αγγελούδι θα τα καταφέρει σε πολλά πράγματα, αν όχι, τότε θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα και να βρεθούν λύσεις από ανθρώπους που μπορούν…Στον τόπο μας, στην Θεσσαλονίκη, πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί που διοικούν ότι δεν πρέπει να χάσουμε ακόμα μια μέρα για κάτι καλύτερο για την πόλη μας!

Η άποψη του Γιώργου Γεράκη για την Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα