Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΓυναίκαΔωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στη Θεσσαλονίκη

- Advertisement -

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού», θα βρίσκεται από την Τρίτη 13 έως και την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη για δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Σε συνεργασία με το Παράρτημά της Ε.Α.Ε στη Θεσσαλονίκη και τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη η κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται : Από Τρίτη 13 έως και Πέμπτη 14 Ιουνίου 2023

Στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ερατούς 7, ΠΥΛΑΙΑ, Κτίριο Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας

Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα