Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΘεσσαλονίκηAμαξοστάσιο Πυλαίας: To "μυαλό" του Μετρό Θεσσαλονίκης από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ drone)

Aμαξοστάσιο Πυλαίας: To “μυαλό” του Μετρό Θεσσαλονίκης από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ drone)

Από 120.000 τόνους οπλισμένου σκυροδέματος είναι φτιαγμένο το εντυπωσιακό μορφολογικά, γιγαντιαίο Αμαξοστάσιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην Πυλαία, όπου σε 90.000 τ.μ. δομημένης επιφάνειας θα στεγάζεται το ‘μυαλό’ και η ‘καρδιά’ του Μετρό.

Στο αμαξοστάσιο θα λειτουργεί και υπόγειος χώρος στάθμευσης δύο επιπέδων, δυναμικότητας 310 θέσεων ΙΧ και 100 δικύκλων. Σε κομβικά σημεία της σύνθεσης του έργου έχουν χωροθετηθεί αυτόνομα και πρόσθετες υποστηρικτικές λειτουργίες, μεταξύ των οποίων και πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός, ικανός να φιλοξενεί έως και 36 παιδιά!

Η οδήγηση των συρμών με χειριστή θα πραγματοποιείται μόνο για την είσοδό τους στους χώρους συντήρησης και σε περιπτώσεις εκτάκτων συμβάντων. Όλες οι υπόλοιπες κινήσεις των συρμών, δηλαδή και η μεταφορά επιβατών, θα γίνονται αυτόματα χωρίς οδηγό.

Η κίνησή τους βασίζεται στο σύστημα σηματοδότησης CBTC (communications-based train control) και είναι απολύτως ασφαλής και αξιόπιστη. Τα χειριστήρια του συρμού θα παραμένουν κλειδωμένα στις ειδικές θήκες που υπάρχει κάτω από τα παράθυρα των δύο όψεων.

Στο συγκρότημα περιλαμβάνονται ο κύριος χώρος επιθεώρησης και συντήρησης συρμών, το συνεργείο επισκευών, ο τόρνος, το βαφείο, ο χώρος αμαξωμάτων, η κεντρική αποθήκη ανταλλακτικών, αίθουσες μηχανολογικού εξοπλισμού, εργαστήρια και οι γραφειακοί χώροι της εταιρίας λειτουργίας καθώς και υπόγειο parking.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα