Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022
Αρχικήseleo Θέμα“Ace”: Ο μοναδικός πιστοποιημένος σκύλος έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ-Video)

“Ace”: Ο μοναδικός πιστοποιημένος σκύλος έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ-Video)

Ακούει στο όνομα “Ace” και είναι πράγματι άσος. Ο λόγος για τον μοναδικό σκύλο διασώστη στην Ελλάδα, πιστοποιημένο από τον διεθνή οργανισμό IRO για σκύλους έρευνας και διάσωσης.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Έχει εκπαιδευτεί σε Ιταλία, Σλοβενία και Τσεχία ενώ διαθέτει πιστοποιήσεις έπειτα από την επιτυχή συμμετοχή του σε εξετάσεις για έρευνες σε ανοιχτό πεδίο και ερείπια.

O “Ace” είναι Border Collie εργασιακής γραμμής και συνδράμει στο έργο του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ).

Σε δηλώσεις της στο Seleo.gr η εκπαιδεύτριά του και ιδιοκτήτρια του Dog Troubles, Μαρία Αρμανίδου υπογραμμίζει ότι ένα σημαντικό προτέρημα του “Ace” αποτελεί η ικανότητά του να δουλέψει και κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο σε περιπτώσεις αγνοούμενων ατόμων. Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη άμεσης ειδοποίησης σε τέτοιου είδους περιστατικά. «Είναι σημαντικό να μας καλούν από την πρώτη ημέρα», αναφέρει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, σημειώνει ότι ο “Ace” θα επιχειρήσει σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας είναι αναγκαία η συνδρομή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα …χνάρια του “Ace” βαδίζει σιγά – σιγά και η “Αίτνα”, η οποία προετοιμάζεται να συμμετέχει ενεργά σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής της.

χορηγός επικοινωνίας

 

Διαβαστε Ακομα