Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022
Αρχικήseleo Θέμα86η ΔΕΘ: Εντυπωσιάζει ο εξομοιωτής πυρκαγιάς “Fire Dragon” του Πυροσβεστικού Σώματος (ΦΩΤΟ)

86η ΔΕΘ: Εντυπωσιάζει ο εξομοιωτής πυρκαγιάς “Fire Dragon” του Πυροσβεστικού Σώματος (ΦΩΤΟ)

Τα βλέμματα των επισκεπτών της 86ης ΔΕΘ κεντρίζει o “FIRE DRAGON”, ο αυτοκινούμενος εξομοιωτής συνθηκών πυρκαγιάς του Πυροσβεστικού Σώματος, μήκους περίπου 12 μέτρων.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Ο εξομοιωτής καλύπτει τις ανάγκες εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης του πυροσβεστικού προσωπικού υπό συνθήκες πυρκαγιάς με πραγματική φλόγα ενώ διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας.

“Ο εξομοιωτής πυρκαγιάς της ΠΥΡ.Α., εκτός από πολυεργαλείο εκπαίδευσης, μετατράπηκε σε μια καλλιτεχνική δημιουργία. Συγχαρητήρια στο ΑΡΜΑ ΠΥΡ.Α για την πρωτοβουλία.” ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook, ο αντιστράτηγος ε.α. Σπύρος Βαρσάμης.

Στη φετινή διοργάνωση, παρουσιάζεται επίσης το πληροφοριακό σύστημα που χρησιμοποιεί το Πυροσβεστικό Σώμα για τις επιχειρησιακές του δράσεις, από την καταγραφή της κλήσης του πολίτη μέχρι και την τηλεματική παρακολούθηση των πόρων που διαθέτει.

Το ενδιαφέρον κεντρίζουν και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία -μεταξύ άλλων- πραγματοποιούν επιτηρήσεις προληπτικού χαρακτήρα κυρίως στα δάση, συμμετέχουν σε συμβάντα έρευνας και διάσωσης και χαρτογραφούν περιοχές.

Παράλληλα, παρουσιάζεται η συσκευή εκπαίδευσης πυροσβεστών για την κατάσβεση πυρκαγιών καθώς και την έρευνα και διάσωση μέσω εικονικής πραγματικότητας “Firefighting simulation”. Σε αυτό το χρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «bridges», συμμετέχει ενεργά το Πυροσβεστικό Σώμα, μέσω ερευνητικής ομάδας, σε συνεργασία με πυροσβεστικές υπηρεσίες και πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από το Seleo.gr

χορηγός επικοινωνίας

 

Διαβαστε Ακομα