Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣαρδάμ, κομπιάσματα και μπόλικα «θα» η προεκλογική ομιλία Ζέρβα – Κράξιμο από...

Σαρδάμ, κομπιάσματα και μπόλικα «θα» η προεκλογική ομιλία Ζέρβα – Κράξιμο από τους πολίτες με το … «καλημέρα»

59 λεπτά με τον Κ. Ζέρβα γεμάτα… σαρδάμ, «θα», κομπιάσματα και ξεροκαταπήματα.

Λες και πήγαν να δουν θεατρική παράσταση ήταν η έναρξη της χθεσινής προεκλογικής ομιλίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα. Ένας εκφωνητής προειδοποίησε τους θεατές να βάλουν σε αθόρυβο τα κινητά τους και ότι απαγορεύεται η λήψη φωτογραφικών με φλας λες και ήταν σε κάποιο… μουσείο.

Έτσι και έγινε. Όμως μάλλον κάτι πήγε στραβά γιατί το κοινό είχε μπροστά του έναν δήμαρχο που διοικεί την πόλη αρκετό καιρό εμφανώς αγχωμένο, να χάνει την σειρά των προτάσεων στο ώτο κιου, να ξεροκαταπίνει, να χάνει τα λόγια του, και να κάνει ένα σωρό σαρδάμ. Στην ομιλία του που μεταδιδόταν live στο facebook έπεσε βροχή το κράξιμο, ενώ η ηλεκτρονική του τηλεθέαση έπιασε πάτο. Ενώ τον ακολουθούν χιλιάδες άτομα στο facebook τον παρακολουθούσαν σε real time περίπου… 50 άτομα. Το φουαγιέ του Μεγάρου γέμισε με άτομα μεγαλύτερων ηλικιών και οι περισσότεροι ήταν βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι , ενώ οι νέοι ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα.

Και η ομιλία ξεκίνησε… Μια ομιλία που ήταν λες και είχε γραφτεί από χέρι … αντιπάλου του, γιατί  νοήμων νους δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένας άνθρωπος που επιδιώκει να διεκδικήσει την ψήφο των κατοίκων της Θεσσαλονίκης τους αράδιασε για απολογισμό του έργου του όλα αυτά τα χρόνια – κρατηθείτε – ασφαλτοστρώσεις, κάδους απορριμάτων, έργα που ήταν δρομολογημένα από την προηγούμενη διοίκηση και έργα που ΘΑ δουν κάποια στιγμή οι κάτοικοι.

Αναφέρθηκε στη «γενναιόδωρη ψήφο των πολιτών που τον ανέδειξε δήμαρχο». Μόνο που ο δήμαρχος ξέχασε ότι είναι δήμαρχος … μειοψηφίας.

Είπε ότι έχει μια νέα διοίκηση με νέους ανθρώπους και νέες αντιλήψεις. Θα εννοούσε μάλλον τον ρατσιστή αντιδήμαρχο του Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο που αποκάλεσε τους γκέι ανθρώπους με κουσούρι, κατά την διάρκεια μάλιστα δημοτικού συμβουλίου.

Λειψό απτό έργο

Πριν ξεκινήσει να αναλύει το έργο του ο δήμαρχος εξέφρασε την ευχαρίστηση του, όπως είπε, όταν τον συναντούν κάτοικοι και έχουν να του πουν πάντα πράγματα. Λογικά δεν αναφερόταν στην νεαρή κοπέλα που ήθελε να βγάλει selfie μαζί του στη Νέα Παραλία με τον «πιο αποτυχημένο δήμαρχο», όπως είχε πει.

Και μετά από λίγα λεπτά αποκαλύφθηκε ο λόγος των αλλεπάλληλων φωτογραφήσεων κάθε ασφαλτόστρωσης που έκανε η διοίκηση του. Και ο λόγος είναι για να δείξει στην χθεσινή του προεκλογική ομιλία ότι έκανε περισσότερες από όσες είχε κάνει η προηγούμενη διοίκηση από το 2017 μέχρι το 2019.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ένα άλλο μεγάλο έργο, κατά τον δήμαρχο, την τοποθέτηση κάποιον πράσινων κάδων για σκουπίδια και κάποια οχήματα για την καθαριότητα. Ξέχασε να αναφέρει ο δήμαρχος ότι καταστράφηκε επί δημαρχίας του ένα πανάκριβο μηχάνημα διάσπασης για ογκώδη, το οποίο εννοείται το πλήρωσαν οι δημότες και ξέχασε ότι οι κάτοικοι της πόλης μένουν στην πόλη και βλέπουν τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν τους κάδους.

Κάπου εκεί άρχισε ο απολογισμός να … λιγοστεύει από τα απτά και να πηγαίνει στα… έργα του κάποτε θα γίνουν κάποτε θα ολοκληρωθούν, έχουν προγραμματιστεί, «θα γίνουν».

Και οι Θεσσαλονικείς πάλι άρχισαν να ακούν για έργα… που θα δουν.

Πήρε επενδύσεις ξένων εταιρειών που έχουν έρθει να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη και το παρουσίασε ως επίτευγμα του, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι είναι της κυβέρνησης.

Μετά τον ΠΑΟΚ ρίχνει δίχτυα και σε άλλες ομάδες

Και αφού είδε ότι το κόλπο με τον ΠΑΟΚ έπιασε γιατί να μην το κάνει και με τις υπόλοιπες ομάδες της πόλης. Σε αυτή την προεκλογική ομιλία του δεν μίλησε μόνο για την Νέα Τούμπα, αλλά και για τον νέο γήπεδο του Άρη και του Ηρακλή.

Αναφέρθηκε στον ποδηλατόδρομο που έγινε σε μέρος του οδικού δικτύου, ωστόσο ξέχασε να αναφέρει ότι αυτό το έργο είχε δρομολογηθεί από την διοίκηση Μπουτάρη, απλά έτυχε να ολοκληρωθεί στην θητεία του Ζέρβα.

Όπως επίσης ξέχασε να αναφερθεί στη Θεσσαλονίκη… γούρνα. Ενώ παρουσίαζε μια σύγχρονη πόλη δεν εξήγησε στο κοινό του γιατί η πόλη πλημμυρίζει με μια απλή βροχόπτωση.

Πλημμύρες ξανά η Θεσσαλονίκη – Δρόμοι ποτάμια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - Seleo news

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα λεωφορεία που αγόρασε από την Λειψία με λεφτά των δημοτών για να τονώσει τον ΟΑΣΘ. Ξέχασε όμως να πει ότι τα λεωφορεία αυτά που κόστισαν σχεδόν μισό εκατομμύριο το καλοκαίρι δεν κυκλοφορούν γιατί δεν έχουν κλιματισμό, στις ανηφόρες ζορίζονται όπως αναφέρουν οδηγοί , ενώ κάποια έχουν αρπάξει φωτιά, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Και ουσιαστικά τα περισσότερα οχήματα που αγόρασε ο κ. Ζέρβας είναι στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ. Σκόρπισε δηλαδή λεφτά σε οχήματα που ‘’κάθονται’’.

ΟΑΣΘ: Λεωφορείο από τη Λειψία έπιασε φωτιά - «Μας φόρτωσαν σαπάκια» λένε εργαζόμενοι

Είπε ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την δρομολόγηση του μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα για να ξεκολλήσει ένα τέτοιο έργο. Άραγε τι έχει να πει ο νυν πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος που είχε χάσει τις εκλογές από τον Κ. Ζέρβα ακούγοντας τα όσα είπε;

Αναφέρθηκε στις παιδικές χαρές και σε παιχνίδια που θα τοποθετηθούν για ΑμεΑ, ξέχασε να αναφερθεί όμως στον φρικτό τραυματισμό μιας ανήλικης σε παιδική χαρά της Νέας Παραλίας. Ξέχασε να αναφέρει τι γίνεται τελικά με την έρευνα και ποιος ευθύνεται. Όπως ξέχασε να αναφέρει γιατί σε μια σύγχρονη πόλη όπως περιέγραφε τη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να είναι Γολγοθάς η μετακίνηση ΑμεΑ στους δρόμους.

Αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο έργο το ThessIntec κατά την διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας … ενώ θα είναι στον δήμο… Θερμαϊκού.

Μίλησε για την ιστορία της Θεσσαλονίκης ενώ την ίδια ώρα όχι μόνο την ξεχνάει αλλά την «θάβει», τρανταχτό παράδειγμα η πλατεία Ελευθερίας ένα τόπος μαρτυρίου για χιλιάδες Εβραίους που τον έχει μετατρέψει σε πάρκινγκ.

Τέλος αναφέρθηκε σε 8 έργα που θα αλλάξουν τη Θεσσαλονίκη. «Θα» γιατί δεν έχουν γίνει ακόμη, «θα γίνουν». Μεταξύ αυτών και το πάρκο μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ δηλαδή είναι στο χέρι του να κάνει το πάρκο εδώ και τώρα επιλέγει το «θα» και έτσι αυτός ο μαρτυρικός τόπος γίνεται ένα ακόμη «θα» στον προεκλογικό του αγώνα, αντί να αποδοθεί εδώ και τώρα φόρος τιμής σε ψυχές που μαρτύρησαν.

Μετά στόχευσε και σε άλλα target group μίλησε για την γενοκτονία των Μικρασιατών και για φόρο τιμής στις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ίδια ώρα όλοι οι κάτοικοι της βλέπουν το σημείο μαρτυρίου στην πλατεία Ελευθερίας να έχει γίνει πάρκινγκ.

 

Κάτω από το Live της ομιλίας του στο facebook πολίτες εξέφρασαν τα παράπονα τους:

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα