Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔιαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για την οροφή που κατέρρευσε στο σχολείο της Πυλαίας

Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για την οροφή που κατέρρευσε στο σχολείο της Πυλαίας

Σε διαμαρτυρία για τα κτηριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη θα προχωρήσουν αύριο μαθητές, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και καθηγητές αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σύλλογος Γονέων Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, αύριο,  στις 18.00 το απόγευμα  θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας , έξω από το πρώην Δημαρχείο Πυλαίας(οδός Προφήτη Ηλία 32).

Ο σύλλογος ζητά: την άμεση ανέγερση νέων σύγχρονων σχολείων, αμεσο προσεισμικό έλεγχο όλων των κτηρίων, άμεσο έλεγχο της δομικής και της μη δομικής τρωτότητας
των σχολικών κτηρίων, άμεση συντήρηση των σχολείων και επίλυση των
προβλημάτων (kibo, στεγανοποίηση, βάψιμο) κι απόδοση ευθυνών για το
συμβάν στο 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας.

Στο μεταξύ,  μέχρι και την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, το  4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας ανεστάλη τη λειτουργία του, ώστε να διενεργηθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος όλων των κατασκευών που έγιναν από εργολάβο με ευθύνη του εκμισθωτή του ακινήτου, καθώς και όλων των απαραίτητων σχετικών τεχνικών παρεμβάσεων για την ασφάλεια του συνόλου της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Να σημειωθεί ότι, από θαύμα σώθηκαν οι μαθητές της ΣΤ Τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όταν  κατέρρευσε όλη η ψευδοροφή σχολικής αίθουσας.

Διαβάστε αναλυτικά κι εδώ το θέμα του Seleo.gr- Από θαύμα σώθηκαν 23 μαθητές στη Θεσσαλονίκη από την κατάρρευση της ψευδοροφής (ΦΩΤΟ)

Την ίδια ώρα, την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε το περιστατικό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας. Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα οριστεί πραγματογνώμονας για να κάνει αυτοψία, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου.

Την άμεση ανάγκη για συγκεκριμένα μέτρα συντήρησης των σχολικών μονάδων, αλλά και όλων των δημοσίων κτιρίων, τονίζει τo Συνδικάτο Οικοδόμων της Θεσσαλονίκης.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες   του Seleo.gr,  οι μαθητές σώθηκαν από θαύμα, καθώς έπεσε ολόκληρη  η ψευδοροφή.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα