Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΨεκασμοί για τα κουνούπια σήμερα στο Δήμο Λαγκαδά - Ισχυρή σύσταση για...

Ψεκασμοί για τα κουνούπια σήμερα στο Δήμο Λαγκαδά – Ισχυρή σύσταση για μη κυκλοφορία στην κοινότητα Ηρακλείου

Μετά από τη σχετική συνεννόηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Λαγκαδά απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους της κοινότητας Ηρακλείου να αποφύγουν οποιαδήποτε κυκλοφορία στην περιοχή τους την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 23.00 και μετά, καθώς θα πραγματοποιηθούν έκτακτοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, λόγω εμφάνισης κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου.

Πρόκειται για επίγειους ψεκασμούς ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV) που πραγματοποιείται για τη δραστική μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της δράσης διαπιστωθεί η παρουσία πολίτη στον δρόμο, τότε ο υπεύθυνος είναι υποχρεωμένος να σταματήσει τον ψεκασμό ώστε ο πολίτης να μην έρθει σε επαφή με το ψεκαστικό υγρό.

Ωστόσο, η διακοπή της διαδικασίας του ψεκασμού περιορίζει τη δράση του.

Κατά τη διάρκεια των ψεκασμών οι πολίτες συστήνεται να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους και να τα διατηρήσουν δροσερά είτε με τη χρήση ανεμιστήρων, είτε με τη χρήση κλιματιστικών.

Ειδική μέριμνα οφείλεται να δοθεί για όσους πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Παράλληλα οι κάτοικοι οφείλουν να φροντίσουν να μην αφήσουν αντικείμενα οικιακής χρήσης (ρούχα, παιχνίδια), εκτεθειμένα σε εξωτερικό χώρο, ενώ πρέπει να μεριμνήσουν και για τη μεταφορά οικόσιτων ζώων σε κλειστό χώρο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα