Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΨάχνουν θησαυρό σε περιοχή της Θεσσαλονίκης δυο...Ιντιάνα Τζόουνς

Ψάχνουν θησαυρό σε περιοχή της Θεσσαλονίκης δυο…Ιντιάνα Τζόουνς

Σε κυνήγι… χαμένου θησαυρού θα επιδοθούν δύο άτομα που ζήτησαν και έλαβαν άδεια από δημοτική αρχή, να σκάψουν και να αναζητήσουν χρυσές λίρες οι οποίες σύμφωνα με τα θρυλούμενα φέρεται να έπεσαν από βρετανικό αεροσκάφος την περίοδο της κατοχής!

Οι δύο κύριοι, τα ονόματα των οποίων είναι στη διάθεση του Sputnik ωστόσο για ευνόητους λόγους δεν τα δημοσιοποιεί, τον Ιούλιο του 2017 είχαν καταθέσει αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης για έρευνα και εκσκαφή προκειμένου να βρουν τον θησαυρό σε μία περιοχή που ανήκει στο δημόσιο στην περιοχή του Δήμου Δέλτα.

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια το αίτημα τους στέλνεται από την Κτηματική Υπηρεσία στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δέλτα καθώς η περιοχή την οποία ζητούν να σκάψουν είναι στα διοικητικά όρια του συγκεκριμένου Δήμου, προκειμένου να απαντήσει εάν υπάρχει αντίρρηση για χορήγηση σχετικής άδειας.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έστειλε το έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Δέλτα το οποίο και είναι αρμόδιο για να απαντήσει για τέτοια ζητήματα.

Έτσι στη συνεδρίαση του στις 22 Δεκεμβρίου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την χορήγηση άδειας στους δύο… Ιντιάνα Τζόουνς να προχωρήσουν στην έρευνα και στην ανασκαφή προκειμένου να εντοπίσουν τον θησαυρό!

«Έκαναν ένα αίτημα για να αναζητήσουν τον θησαυρό. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι συναινεί. Από εκεί και πέρα, οι δύο κύριοι θα πρέπει να ακολουθήσουν όλη τη διαδικασία δηλαδή αναφορικά με την Αστυνομία, με την Αρχαιολογία, με οικολογικές οργανώσεις κλπ. Ο Δήμος από τη μεριά του, ναι μεν συναινεί-γιατί μπορούσε να πει “όχι δεν συναινώ”-και όταν θα αρχίσει η εκσκαφή θα έχουμε έναν-δυο υπαλλήλους για να επιτηρούν τις εργασίες» είπε στο Sputnik ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα, Βαγγέλης Χαλβατζής.

Όπως έγινε γνωστό, τον συγκεκριμένο χώρο τον είχαν ζητήσει εδώ και χρόνια, ωστόσο, η όλη υπόθεση σκόνταψε στα διοικητικά όρια των Δήμων της περιοχής και στις αλλαγές που επέφερε ο «Καλλικράτης».

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο… Ιντιάνα Τζόουνς, είχαν κάνει αίτημα και για άλλη ανασκαφή στην περιοχή της Σίνδου όπου ήθελαν να αναζητήσουν το χρυσάφι ενός Τούρκου πασά ωστόσο τότε το αίτημα δεν εγκρίθηκε.

Πηγή: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα