Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΧρυσοχοΐδης για κατάληψη ΑΠΘ: ''Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση με...

Χρυσοχοΐδης για κατάληψη ΑΠΘ: ”Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση με όλα τα ‘’όπλα’’ που μας δίνει η δημοκρατία’’

 

‘’Όποιος εμποδίζει τη λειτουργία δεν ασκεί νόμιμο δικαίωμα χάνει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Ας το εμπεδώσουν αυτό και οι καταληψίες και όσοι τους στηρίζουν’’, αυτό τόνισε ο υπουργός  Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται σήμερα.

 

Ειδικότερα, μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη ο υπουργός αναφέρθηκε στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, αλλά και στην κατάληψη του ΑΠΘ που συνεχίζεται για 15η ημέρα σήμερα.

 

‘’Για λόγους ασφαλείας έχει ανασταλεί η λειτουργία της διοίκησης του πανεπιστήμιου και δε διοικείται. Κάποιοι λίγοι  με αυθαιρεσία θέλουν να επιβληθούν στις δημοκρατικά εκλεγμένες διοικήσεις και εμποδίζουν τη λειτουργία.

 

Όποιος εμποδίζει τη λειτουργία δεν ασκεί νόμιμο δικαίωμα χάνει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Ας το εμπεδώσουν αυτό και οι καταληψίες και όσοι τους στηρίζουν. Η δημοκρατία είναι νομιμότητα. Οι πολίτες πληρώνουν για σπουδές όχι για ασκήσεις οπισθοδρόμησης. Η πολιτεία στηρίζει την παιδεία γιατί αποτελεί βασικό στην τεχνολογική εξέλιξη. Δε θα αφήσουμε την Ελλάδα να πάει πίσω. Θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση με όλα τα ‘’όπλα’’ που μας δίνει η δημοκρατία’’, είπε ο υπουργός.

 

‘’Τα πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα όχι αδιοίκητα ούτε ανοχύρωτα στην παρανομία. Έτσι είναι γιατί έτσι θα γίνει γιατί έχουμε κράτος δικαίου γιατί έχουμε κανόνες. Ασήμαντες μειοψηφίες που ανακυκλώνονται στο διαδίκτυο αυτά ούτε τα άλλαξαν ούτε θα τα αλλάξουν.

 

Οι πρώτες ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα εγκατασταθούν το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου σε ορισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τις υπάρχουσες δυνάμεις της ΕΛΑΣ έως το φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη και η εκπαίδευση των νέων αστυνομικών που θα την στελεχώσουν’’, τόνισε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα