Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήεκλογές 2023Χαλιαμπάλιας: Δηλώνω ανεξάρτητος και ακομμάτιστος - Γιατί δεν πάμε μπροστά στη Θεσσαλονίκη

Χαλιαμπάλιας: Δηλώνω ανεξάρτητος και ακομμάτιστος – Γιατί δεν πάμε μπροστά στη Θεσσαλονίκη

«Να μη γίνονται οι δήμοι έρμαια των κομμάτων» ζητάει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών ξεκαθαρίζει ότι «έθεσε υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος και δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα» ενώ ζητάει το ίδιο και γι’ αυτόν που θα πάρει τα ηνία του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όσον αφορά τη στήριξη των κομμάτων σε υποψήφιους δημάρχους και δημοτικές παρατάξεις, ο κ. Χαλιαμπάλιας επισημαίνει τα εξής:

«Δηλώνω ότι είμαι ένας άνθρωπος ακομμάτιστος και οι  ενέργειες μου, που αφορούν το δήμο, δεν υπαγορεύονται από τις προσωπικές μου πολιτικές απόψεις. Πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη, διαχρονικά, μέχρι σήμερα έχει κακή δημοτική διοίκηση, λόγω της εμπλοκής των κομμάτων.  Γι’ αυτό δεν πάμε μπροστά.

Να θυμηθούμε ότι: Με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας εκλέγονταν δήμαρχοι Θεσσαλονίκης τις δεκαετίες 1990 και 2000 αλλά και έθεταν υποψηφιότητα όσοι διεκδικούσαν τον δημαρχιακό θώκο, τα χρόνια που ακολούθησαν. Όταν έχαναν, όμως, οι υποψήφιοι  δεν κάθονταν να αγωνιστούν για την πόλη τους, να κάνουν αντιπολίτευση και να προσπαθήσουν για την επόμενη τετραετία. Έφευγαν και διεκδικούσαν θέσεις βουλευτών, ευρωβουλευτών ή άλλα πόστα.

Το ίδιο έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο έχει κάνει και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Μια ζωή, ψάχνουν ποιον θα βάλουν υποψήφιο δήμαρχο. «Κλέβουν» ψήφους από τους δημότες της Θεσσαλονίκης για να κάνουν το κομματικό τους παιχνίδι.

Άλλοι θέτουν υποψηφιότητα τη μια φορά στο δήμο Θεσσαλονίκης και την άλλη στον δήμο Καλαμαριάς.

Φαίνεται ότι τα κόμματα μεταχειρίζονται τους δήμους και ειδικά τον δήμο Θεσσαλονίκης που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος της χώρας. Θέλουν να αφήνουν το κομματικό τους αποτύπωμα και να συνεχίζουν την πορεία τους. Αυτό έχει αποδειχθεί στην πράξη.

Δυστυχώς, οι πολίτες δεν έχουν το χρόνο να ασχοληθούν και δεν παρακολουθούν τα πράγματα της πόλης, με αποτέλεσμα να γινόμαστε έρμαιο των κομμάτων, εδώ και πολλά χρόνια. Ο υποψήφιος δήμαρχος, καλύτερα να είναι κάποιος ανεξάρτητος και να έχει όραμα για το δήμο και την πόλη του».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα