Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΦιλανθρωπική Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο

Φιλανθρωπική Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο

Με απόλυτη επιτυχία και ιδιαίτερη συγκίνηση στέφθηκε το σημερινό κάλεσμα    συνέντευξης τύπου το οποίο αφορούσε στη συναυλία του Αρσάκειου που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 15 Φεβρουαρίου .

Στο κάλεσμα αυτό παραβρέθηκαν οι συντελεστές της εκδήλωσης Σπύρος Σαραφιανός ηθοποιός και  κεντρικός αφηγητής, ο  Ματθαίος Τσαχουρίδης  δεξιοτέχνης της ποντιακής λύρας, οι κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί Μανώλης

Καραντίνης (μπουζούκι), Θάνος Γκιουλετζής (βιολί) και Αχιλλέας
Σοφούδης (πιάνο), γνωστοί ως trio musicanti.

Η ομορφότερη παρουσία όμως δόθηκε από τις αγαπημένες μαθήτριες του Δημοτικού, που παρουσίασαν δείγμα της φιλανθρωπικής καλλιτεχνικής εκδήλωσης και έδωσαν μια πολύ συγκινητική νότα με την γλυκιά και γεμάτη αθωότητα φωνή τους.

 

Οι συντελεστές της εκδήλωσης ανέφεραν την σημαντικότητα της εκδήλωσης αυτής καθώς  η εκδήλωση έχει  φιλανθρωπικό χαρακτήρα, και  τα έσοδα της  θα διατεθούν στην Παιδοογκολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

 

Μιλώντας για την συναυλία με τίτλο «Τα παιδιά τραγουδούν για τα παιδιά» τα έσοδα της οποίας θα δοθούν υπέρ του Παιδοογκολογικού Νοσοκομείου του Ιπποκρατείου η διευθύντρια του σχολείου κυρία Δώρα Κωνσταντινίδου δήλωσε ότι:  «είναι η τρίτη μεγάλη εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Θέλουμε να μάθουν τα παιδιά από μικρά σε πράξεις φιλανθρωπίας και ανθρωπιάς. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από Μικρασιατική καταστροφή και τονίζει τον πολιτισμό που έφεραν οι πρόσφυγες στην χώρα». Η ίδια σημείωσε πως επί σκηνής θα δούμε δυο νέους του σήμερα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και σκέφτονται την φυγή στο εξωτερικό. Μέσα από ένα λεύκωμα θα κάνουν ένα ταξίδι στο παρελθόν, σε εποχές όπου προσφυγικοί πληθυσμοί από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες, πραγματοποίησαν τα όνειρά τους στη νέα τους πατρίδα. «Θέλουμε μέσα από την παράσταση να ενθαρρύνουμε άτομα κάθε ηλικίας να μην σταματούν ποτέ να κυνηγούν τα όνειρά τους», συμπλήρωσε η κυρία Κωνσταντινίδου.

Ο αφηγητής της βραδιάς κ. Σπύρος Σαραφιανός είπε πως είναι τιμή του να συμμετέχει σε αυτή την εκδήλωση, ενώ ο Μανώλης Καραντίνης από το Trio Musicanti τόνισε ότι “τα παιδιά είναι το μέλλον μας”.

Με εκδηλώσεις όπως αυτή «οι μαθητές έρχονται πιο κοντά στην παράδοση», σημείωσε από την πλευρά του ο Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Ο Θάνος Γκιουλετζής (βιολί) αναφέρθηκε στις προηγούμενες συνεργασίες με το Αρσάκειο και εξέφρασε την επιθυμία να στηρίξει και στο μέλλον τις δράσεις του σχολείου, ενώ ο Αχιλλέας Σοφούδης (πιάνο) είπε πως υπάρχει απίστευτη ενέργεια από τους μαθητές, “είναι μια μίξη που έχει αγάπη και, μεράκι”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα