Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΤραγικό! Θεσσαλονίκη: Μαθητές έκαναν αγιασμό στον...δρόμο! (ΦΩΤΟ)

Τραγικό! Θεσσαλονίκη: Μαθητές έκαναν αγιασμό στον…δρόμο! (ΦΩΤΟ)

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, παρευρέθη στον αγιασμό του Ειδικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού, όπου μαζί με τις ευχές για «καλή σχολική χρονιά» σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ανακοίνωσε και τη μετεγκατάστασή του το προσεχές διάστημα στη μονάδα που έως τώρα στεγάζεται το 19ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, κάνοντας παράλληλα και την αυτοκριτική του για το γεγονός ότι δεν είχε καταφέρει να δώσει λύση συντομότερα.

Με τον αγιασμό να πραγματοποιείται στο δρόμο, αφού προαύλιο δεν υπάρχει, ο κ. Μανδαλιανός υποσχέθηκε στους γονείς ότι σύντομα θα δοθεί επιτέλους λύση σε ένα ζήτημα που είχε παραμεληθεί χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, δηλώνοντας μάλιστα ντροπιασμένος μπροστά τους, ξεκαθαρίζοντας ότι στη διαδικασία ανεύρεσης κατάλληλου χώρου από την παρούσα διοίκηση υπήρξαν πολλά εμπόδια, πώς η διευθύντρια του σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είναι ενήμεροι για όλες τις προσπάθειες που έλαβαν χώρα την τελευταία διετία και ότι πλέον η λύση βρίσκεται στην τελική της ευθεία.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι ακόμα και η λύση της μετεγκατάστασης στο σχολείο που στεγάζεται το 19ο, την οποία χαρακτήρισε «ιδανική» γιατί «είναι ένα άρτιο συγκρότημα, με ωραία αυλή που θα καλύψει τις ανάγκες των παιδιών του Ειδικού Σχολείου», είναι προσωρινή, καθώς στόχος της δημοτικής αρχής είναι τα παιδιά να βρουν στέγη σε ένα ολοκαίνουριο σχολείο άνωθεν του περιφερειακού, για την ανέγερση του οποίου γίνονται συζητήσεις με τα αρμόδια υπουργεία.

Ο αγιασμός τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μετεγκατάστασης του ΕΕΕΕΚ σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Δήμαρχο για να δοθεί λύση. Στον αγιασμό το «παρών» έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Σωτήρης Νικολαΐδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Θωμάς Μπαχαράκης, ο βουλευτής Σύριζα, Χρήστος Γιαννούλης, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Ανατολή Αγαθαγγελίδου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Καμαρινός και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ,Λευτέρης Αλεξανδρίδης, Μαρία Πασχαλίδου και Θόδωρος Μπαλτάς.

«Είναι ντροπή ο αγιασμός να πραγματοποιείται στο δρόμο. Αυτό το κτίριο είναι ντροπή και για τη διοίκηση τη δική μας, αλλά και για όλες τις προηγούμενες. Είναι ένας χώρος που δεν παρέχει τις προϋποθέσεις για να προαχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και τα παιδιά αυτά έχουν ικανότητες και δυνατότητες που μπορούν να καλλιεργήσουν αρκεί να βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον», τόνισε ο κ. Μανδαλιανός και πρόσθεσε: «Το ευχάριστο είναι ότι σύντομα θα δοθεί μία αξιοπρεπής λύση, αφού βρέθηκε κατάλληλος χώρος και του χρόνου ο αγιασμός θα γίνει στην αυλή του σχολείου. Με την κατασκευή του νέου σχολείου στον Εύοσμο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο, θα γίνει συστέγαση του 24ου και 19ου Δημοτικού και στο κτίριο που έως τώρα στεγαζόταν το 19ο θα μεταφερθεί το Ειδικό σχολείο.

Χωρίς να αποποιούμαστε τις ευθύνες μας για τη διετία που βρισκόμαστε στη διοίκηση του Δήμου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όλο αυτό το διάστημα έγιναν συντονισμένες προσπάθειες για να βρεθεί κατάλληλο κτίριο, το οποίο θα κάλυπτε τις ανάγκες των παιδιών και για τις οποίες είναι ενήμερη τόσο η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά υπήρξαν πολλά εμπόδια. Πλέον είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι αυτά τα προβλήματα σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν. Αισθάνομαι ταπεινός μπροστά στο μεγαλείο ψυχής και δύναμης αυτών των παιδιών, τους αξίζει ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον. Θέλω να τους ευχηθώ από καρδιάς καλή σχολική χρονιά, όπως και στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους που κάνουν τεράστιο αγώνα».

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα