Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκη"Το φθινόπωρο η υπογραφή των συμβάσεων για τα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για...

“Το φθινόπωρο η υπογραφή των συμβάσεων για τα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για τη Θεσσαλονίκη”

«Η συνεργασία του ΟΑΣΘ με εταιρείες μικρο-κινητικότητας θα αποτελέσει ”οδηγό” για τους υπόλοιπους συγκοινωνιακούς φορείς»

Για το φθινόπωρο έχει προγραμματιστεί η υπογραφή των συμβάσεων του διαγωνισμού για την προμήθεια νέων λεωφορείων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, επεσήμανε από το βήμα του 5ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2022 ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς.

«Μετά από πάρα πολλά εμπόδια, ο διαγωνισμός αυτός φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί, είμαστε στη φάση της τεχνικής αξιολόγησης, εντός του φθινοπώρου θα γίνει η συμβασιοποίηση και τους πρώτους μήνες του 2023 θα παραδοθούν τα πρώτα λεωφορεία» υπογράμμισε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην ομιλία του στο συνέδριο που διοργανώθηκε από τις ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr ο γενικός γραμματέας Μεταφορών αναφέρθηκε στις βελτιωτικές ενέργειες που έχουν συντελεστεί στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, τονίζοντας ότι κεντρική στόχευση αποτελεί η ενίσχυση του μεριδίου τους στο 35% το επόμενο διάστημα.

«Καταφέραμε να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα των οχημάτων μέσα στην πανδημία, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη» είπε ο Ιωάννης Ξιφαράς.

Εστιάζοντας στα μέσα σταθερής τροχιάς ανέδειξε τη σημασία της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την ανακατασκευή 14 συρμών της Γραμμής 1, υπογραμμίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση, στην οποία έχει ανακηρυχθεί ο προσωρινός ανάδοχος.

Παράλληλα ο Ιωάννης Ξιφάρας προανήγγειλε συνέργειες για τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου του ΟΑΣΑ, ο οποίος ως οργανισμός – «ομπρέλα» θα συμβάλει στην παροχή υπηρεσιών αστικής κινητικότητας ως μία «συνολική υπηρεσία».

Ιωάννης Ξιφάρας
«Συνεχίζονται οι ενέργειες για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Φορέα για τις Μεταφορές στην Αθήνα»
Επεσήμανε δε ότι συνεχίζονται οι ενέργειες για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Φορέα για τις Μεταφορές στην Αθήνα, προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος των ΜΜΜ και να μην υπάρχει διάχυση αρμοδιοτήτων.

Αναφερόμενος στον ΟΑΣΘ, σημείωσε ότι βρίσκεται «ψηλά» στον στρατηγικό σχεδιασμό και πως με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα υπάρξουν ενέργειες για τη βελτίωσή του.

«Η συνεργασία του ΟΑΣΘ με εταιρείες μικρο-κινητικότητας θα αποτελέσει ”οδηγό” για τους υπόλοιπους συγκοινωνιακούς φορείς»

Ακόμη, υποστήριξε ότι η συνεργασία του ΟΑΣΘ με εταιρείες μικρο-κινητικότητας θα αποτελέσει «οδηγό» για τους υπόλοιπους συγκοινωνιακούς φορείς.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών προανήγγειλε αλλαγές στις οδικές επιβατικές μεταφορές, με τη διεξαγωγή διαγωνισμών στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι θα «ξεκλειδώσουν» χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανανέωση του στόλου τους.

Μάλιστα, εντάχθηκε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ για την ανανέωση του στόλου σε πέντε επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα