Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΤο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών για την κατηγορία της...

Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος

Την αθώωση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών κ. Σίμου Δανιηλίδη, αποφάσισε ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης μετά και την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας ως απολύτως σύννομο τον τρόπο ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου για την χρήση των αποθεματικών του ταμείου του δήμου το 2014.

Πρόκειται για μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος που είχαν καταθέσει σε βάρος του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών οι δύο πρώην δήμαρχοι, ως επικεφαλής της τότε αντιπολίτευσης, ο κ. Χατζησάββας και ο κ. Πανόπουλος, ενώ είχε προηγηθεί καταγγελία πρώην δημοτικού συμβούλου ο οποίος κατόπιν ενημέρωσης από τη διοίκηση και υπηρεσιακούς παράγοντες την ανακάλεσε.

Υπό αυτό το πλαίσιο ο κ. Σίμος Δανιηλίδης μηνύθηκε για παράβαση καθήκοντος επειδή φερόταν πως δεν ενημέρωσε ως όφειλε το δημοτικό συμβούλιο για τη χρήση των αποθεματικών του ταμείου το 2014. Πλέον η κατηγορία αυτή απορρίφθηκε από το δικαστήριο και σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε, ο τρόπος και οι χειρισμοί του δημάρχου ως προς την ενημέρωση για την αξιοποίηση των αποθεματικών του δήμου ήταν απολύτως σύννομοι.

Με αφορμή την έκβαση της υπόθεσης ο κ. Σίμος Δανιηλίδης, αμέσως μετά την αναγγελία της δικαστικής απόφασης, έκανε λόγο για πανηγυρική δικαίωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της απορρίπτοντας αιτιάσεις άλλοτε δημοτικών αρχόντων οι οποίοι εμμονικά καταδιώκουν την παρούσα διοίκηση. Μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν πολιτικά τη δημοτική αρχή, με οδηγό τον πανικό τους προχωρούν σε αβάσιμες κατηγορίες που φυσικά απορρίπτονται από τα δικαστήρια. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός τους και επιβεβαιώθηκε και με αυτή την αφορμή ότι η λειτουργία των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών αποτελεί πρότυπο χρηστής διαχείρισης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και έναν από τους λόγους που οι δημότες σε συντριπτικό ποσοστό μας εμπιστεύονται”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα